Hisarcık'ta 'En Güzel Buzağı' Yarışması

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ’buzağı teşvik’ yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Hisarcık'ta 'En Güzel Buzağı' Yarışması
Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali kapsamında hayvancılığı teşvik etmek, kültür ırkı hayvancılığı geliştirmek ve üreticiler arasında dayanışmayı artırmak amacıyla Hisarcık Belediyesi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen buzağı teşvik yarışmasında 20 üreticinin 38 buzağısı yarıştı. Jüri üyeliklerini İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim İsa Yavuz ve Ziraat Mühendisi Yusuf Çeliközlü ile Hisarcık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Mustafa Varol’un yaptığı buzağı teşvik yarışmasında ahırlar için barınak durumu, teknik özellikler, iç ve dış temizlik, hayvan sayısı, buzağıların ana karakterleri ile karşılaştırılması, desteklemelerden yararlanıp yararlanmadığı konularında 30 üzerinden işletme puanı verdi. Jüri daha sonra 0-8 aylık buzağılarda dış görünüş, yaşa göre gelişimi, sağlıklı görünüm, ırkının özelliklerini taşıyıp taşımadığı ve tırnak bakımı kriterlerini dikkate alarak 20 üreticinin 38 buzağısına 70 üzerinden puan verdi.

Buzağı Teşvik Yarışması sonunda İsmail Öztürk’e ait Holstein cinsi 1 aylık erkek buzağı birinci olurken, Muammer Sarı’ya ait Simental cinsi 1 aylık dişi buzağı ikinci, Arife Kömürcü’ye ait Simental cinsi 5 günlük erkek buzağı üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren buzağı sahiplerine ödülleri, Kaymakam Mahmuthan Arslan, Garnizon Komutanı Hakan Özgül, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Yarışmada birinci olan buzağı sahibine 3 çeyrek altın, 6 çuval yem, ikinciye 3 çeyrek altın, 5 çuval yem, üçüncüye 2 çeyrek altın ve 4 çuval yem verildi.

Bu arada yarışmaya katılan tüm buzağı sahiplerine yem verildi.

Kaynak: İHA