Eşme Kilim, Kültür Ve Sanat Festivali

Uşak Valisi Demir: 'Bütün yörelerimizin doğal, tarihi, kültürel zenginliklerini tanıyacağız, tanıtacağız. Bunlara vesile olan festivallerimizi de uluslararası düzeyde yapmaya devam edeceğiz'

Uşak Valisi Salim Demir, ilin doğal, tarihi, kültürel zenginliklerini dünyaya festivallerle tanıtacaklarını söyledi.

22. Uluslararası Eşme Kilim Kültür ve Sanat Festivali'nin resmi açılış törenine katılan Demir, gökkuşağının tüm renklerini barındıran Eşme kilimlerindeki her rengin, ayrı bir duyguyu ifade ettiğini belirtti.

Her kilimin ayrı bir hikaye anlattığını dile getiren Demir, 'Kilimler, içimizdeki sıcaklığı, umudu, sevgi ve dostluğu ifade ediyor. Sevginin, sabrın ve kültürün ilmek ilmek, rengarenk dokunduğu Eşme kiliminin şöhreti artık Uşak ve Türkiye sınırlarını aşmıştır.' dedi.

Demir, festivali büyütmeyi hedeflediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

'Geçen iki yıl içerisinde festivalin gerçekleştirilememesi çok üzücü. Bundan sonra festivallerimizi ve etkinliklerimizi daha güçlü yapacağız. Ülkemizi geliştirmeye kalkındırmak için el birliği ile işbirliği ile gönül birliği ile devam edeceğiz. Bütün yörelerimizin doğal, tarihi, kültürel zenginliklerini tanıyacağız, tanıtacağız. Bunlara vesile olan festivallerimizi de uluslararası düzeyde yapmaya devam edeceğiz. Buradaki zenginlikler bizim olduğu kadar Türkiye'nin ve dünyanın zenginlikleri.'

Konuşmaların ardından, festival kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Halk oyunları gösterilerinin ardından kortej yürüyüşü yapıldı.

Festival açılış törenine, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Festival çerçevesinde TRT halk müziği sanatçısı Oktay Çıvgın ile Mustafa Ceceli konser verecek.

Kaynak: AA