Bu Kentte Serinlemek Bedava

Edirne’de belediyenin 2 yıl önce trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi’ne kurduğu bedava açık hava serinletme sistemi, yerli yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlar, sıcak havada evlerinde durmak yerine kendilerini serinletme sisteminin altına atıyorlar.

Bu Kentte Serinlemek Bedava
Edirne’de hava sıcaklığı 36 dereceyi gördü. Yaklaşık 200 adet fıskiyenin kurulduğu caddede vatandaşlar gün boyu vakit geçiriyorlar. Sıcaklardan bunalanlar, doğal klima sistemi sayesinde bedava serinliyor.

Edirne’ye Bulgaristan’dan gelen Necmi İslam, doğal klimanın serinletici ve yerinde bir uygulama olduğunu belirterek ülkesinde olmadığını söyledi.



İslam, uygulamanın açık alanları serinletme açısından iyi fikir olduğunu belirterek, “Bizim ülkemizde böyle şeyler yoktur. Serinletici bir sistem. İnsanlar için iyi. Güzel bir örnek inşallah bizim ülkemize de yapılır” dedi.

Edirne’de asker olduğunu, Adana’da yaşadığını söyleyen Mustafa Özdil, sokak serinletme aletlerinin Adana’da olmasını istediğini belirterek, “Adana’nı sıcağı ile Edirne’nin sıcağı aynıdır. Çok güzel, bizi serinletiyor. Adana’ya da yapılmasını tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA