AK Parti'nin 16. Kuruluş Yıl Dönümü

AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar: 'Türkiye'nin siyasi ve ekonomik alanda büyük sıkıntılar yaşadığı, hayal ve ümitlerin yok olduğu bir dönemde tarih sahnesine çıkan AK Parti ile yeni bir dönem başladı'.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, AK Parti'nin 16. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik alanda büyük sıkıntılar yaşadığı, hayal ve ümitlerin yok olduğu bir dönemde tarih sahnesine çıkan AK Parti ile yeni bir dönemin başladığını belirtti.

Ünüvar, mesajında, AK Parti'nin, liderinin çizdiği kutlu yolda milleti için var olmaya devam edeceğini kaydetti.

AK Parti'nin kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinin, Türk demokrasi tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Ünüvar, mesajında, şunlara yer verdi:

'Türkiye'nin siyasi ve ekonomik alanda büyük sıkıntılar yaşadığı, hayal ve ümitlerin yok olduğu bir dönemde tarih sahnesine çıkan AK Parti ile yeni bir dönem başladı. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kurulan AK Parti, Türk siyaset sahnesinde vatandaşlarımızın desteğiyle yer almış ve 14 Ağustos 2001, Türk demokrasi tarihine kutlu bir yürüyüşün başladığı tarih olarak silinmeyecek şekilde yazılmıştır. AK Parti, ülke yönetimine geçtiği günden bugüne birçok önemli projeye imza atmış ve ülkemizin kalkınmasında önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Ülke tarihimizde daha önce olduğu gibi birçok engel önüne getirilmiş, AK Parti hükümeti yok edilmek istense de vatandaşımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı ve dik duruşu ile gerek iç, gerekse dış güçler eylemlerinde muvaffak olamamıştır. Bu konuda en büyük engel, 15 Temmuz'da hain bir darbe girişimi ile ülkemizin karşısına getirilmiş ve tüm kötü niyetli güçler, birleşerek ülkemizi karanlığa çekmeye çalışsa da başaramamış ve başaramayacaklarını anlamışlardır. Lideriyle bir bütün olan partimiz, liderinin çizdiği bu kutlu yolda milletiyle ve milleti için var olmaya devam edecektir.'
Kaynak: AA