Üniversite Camii'nin Temeli Atıldı

Bursa’nın Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan Üniversite Camii’nin temeli dualarla atıldı.

Üniversite Camii'nin Temeli Atıldı
Çürük olduğu için yıkılan eski Sunğipek Camii’nin yerine yapılacak olan Üniversite Camii’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Ak Parti Bursa milletvekilleri Osman Mestan, Zekeriya Birkan ve İsmail Aydın, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Karadağ, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın yanı sıra, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve çok sayıda davetli ile vatandaş katıldı.

1983 yılında hizmete giren Sunğipek Camii’nin deniz kumu ile yapıldığını belirten Refik Yılmaz, deprem testi sonrasında çürük raporu alınan binanın yıkımının da bir saat içinde tamamlandığına dikkat çekti. “Cemaatimizi ve camimizi adeta Allah korumuş” diye konuşan Yılmaz, U.Ü. Gemlik Yerleşkesi girişinde Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan yeni caminin tamamının belediye mimar ve mühendisleri tarafından projelendirildiğini söyledi.

Adliye, Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarının da deprem testi sonrasında yıkıldığını hatırlatan Refik Yılmaz, kamu kurum ve kuruluş binalarının kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesinin öncelikli projeleri olduğunu anlattı.

Devletin hafızasının kaybolmaması adına kamu kurum ve kuruluş binalarının sağlam ve modern olmasına dikkat ettiklerini ifade eden Refik Yılmaz, Ziraat Odası binası, Şehit Cemal İlkokulu ve sağlık ocaklarını da belediye olarak yenileyeceklerini kaydetti.

Yılmaz, kampus içinde bulunan üç liseye de ilçenin değişik yerlerinde okul binası yapacaklarını müjdeleyerek, liselerden boşalan yere üniversitenin diğer branşlarının da gelerek, Gemlik’e müstakil üniversite kazandırma konusunda önemli bir hamle gerçekleştireceklerini bildirdi.

U.Ü. Gemlik Yerleşkesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da, cami ve çevresinin sosyal donatı alanları ile külliyeye dönüştürülerek, müstakil üniversite konusunda teknik aksaklıkların giderilmiş olacağını savundu. Duaların ardından caminin temeli atıldı.
Kaynak: İHA