Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Çenesiz Açıklaması

'(Kurban Bayramı tatili) Çalışkan ve azimli Türk insanı için tatilin olması gerektiği süre içinde yaşanması, uzatılmaması daha doğru olacaktır'.

Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Erdem Çenesiz, Kurban Bayramı tatilinin uzatılmaması gerektiğini savundu.

Çenesiz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin geleceği ve gelişimi adına, sanayinin üretim ve ihracat için geçirdiği her bir saniyenin bile kıymetli olduğunu belirtti.

Dünya ülkeleri ile yaşanan rekabet ortamında bir adım önde olmak adına daha çok çalışmaya, daha çok ihraç etmeye ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Çenesiz, bu nedenle Kurban Bayramı tatilinin uzatılmaması gerektiğini savundu.

Türkiye'nin beklentileri aşan yüzde 5'lik ekonomik büyüme ile G-20 ülkeleri içinde Endonezya ile en hızlı büyüyen üçüncü ülke olduğuna dikkati çeken Çenesiz, şunları kaydetti:

'AB ortalamasının yüzde 1,7 olduğu bir ortamda Türkiye, gelişmekte olan ülkelerden ayrışarak ekonomik büyüme bakımından oldukça önemli bir seviyeye ulaşmıştır. Bu başarının arkasındaki hayati etken, Türkiye'nin çalışkanlığı ve üreticiliğidir. Coğrafi konumu bakımından tehditlere maruz kalan ülkemizin durmaksızın çalışmaya ve üretmeye ihtiyacı vardır. Bu etkenler düşünüldüğünde çalışkan ve azimli Türk insanı için tatilin olması gerektiği süre içinde yaşanması, uzatılmaması daha doğru olacaktır.'
Kaynak: AA