Türk müziğinin altın çocukları Alaçatı'da

İzmir’in Çeşme ilçesindeki Alaçatı’da bir mekan, dünyada büyük başarılar kazanmış 12-15 yaşları arasında 4 sanatçıyı ağırlıyor.

Türk müziğinin altın çocukları Alaçatı'da
Türk müziğinin altın çocukları Alaçatı'da
Uluslararası Ischia Piyano Yarışmasında Dünya 2'ncisi olan Nehir Özzengin, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışmasında dünya birinciliğini elde eden Kaan Turan, Milano 6'ncı Uluslararası Piyano Yarışmasında dünya 2'nciliğine hak kazanan Çınara Manaflı ve genç piyanist Beren Gürcüoğlu, 16 Ağustos Çarşamba günü Zio Beach'de müzikseverlerle bir araya gelecek ve Çeşmelilere klasik müzik ziyafeti yaşatacak.

Zio Sanat kapsamında düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren işletmeci Fatih Alkan, tüm dünyada olduğu gibi İzmir ve Çeşme'de de insanların günlük koşuşturmacanın içinde dünyanın güzelliklerini fark edemeden yaşayıp gittiğine dikkat çekti.

Günlerin hızla geçtiği yaşamda, ruhu müzikle dinlendirmenin en büyük ihtiyaçlardan biri olduğunu vurgulayan Alkan şunları söyledi:

'Kuş seslerini, bir çiçeğin sabah uyanışını, bir çocuğun bize gülümsemesini, aşkı hissetmek, biraz durup etrafımızdaki değerlerin ve kıymetlerin farkına varmak için müziğe ihtiyacımız var. Dünyada çok önemli yarışmalarda büyük başarılar kazanmış yaşları 12 - 15 yaşları arasında 4 müthiş yeteneğimizi hissedebilmesi için tüm müzikseverleri 16 Ağustos Çarşamba günü saat 21.00'de etkinliğe davet ediyoruz. Unutmayalım ki çocuklarımız her şeyimiz ve çocuklarımızın dünya çapında elde ettiği başarılarla gurur duyuyoruz. Kültürümüze ve sanatımıza sahip çıkmaya ve yatırım yapmaya devam edeceğiz.'
Kaynak: İHA