'Sağlık Hizmetinde Memnuniyet Oranı Yüzde 75'Lere Çıktı'

Erzincan’a gelen Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, sağlık hizmetinde halkın memnuniyet oranının yüzde 70-75’lere çıktığını söyledi.

'Sağlık Hizmetinde Memnuniyet Oranı Yüzde 75'Lere Çıktı'
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzincan’a gelen Bakan Demircan, Erzincan Valiliğini ziyaret etti. Ziyarette Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Demircan, ardından Valilik makamında açıklamalarda bulundu.

Bakan Demircan konuşmasında sağlıkta gelişim ve kalite dönemine girildiğini kaydederek, "Türkiye 2003’ten beri bütün alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da güzel gelişmelere sahne oldu. Sağlıkta önemli dönüşümler yapıldı. Önce tek çatı altında toplandı. Daha sonra farklı kurumlar tarafından yönetilen hastaneler, onlar da birleştirildi. Sağlık standardı ülkemizde arttı ve çıta önemli yerlere geldi. Biz buna sağlıkta dönüşüm dönemi diyoruz. Sağlıkta dönüşüm gerçekleşti. Şimdi ise sağlıkta gelişim ve kalite dönemine girdik. Biz gelişen canlı ve dinamik bir ülkeyiz. Elbette ki bu nedenle sağlık alanında ki çalışmalar bulundukları yerde kalmayacak, yerinde saymayacak gelişimi devam edecek tıpkı diğer alanlarda olduğu gibi. Türkiye coğrafyası dünyanın en umut vaat eden, güçlü ve aynı zamanda insanlığın vicdanı olma onurunu yakasında taşıyan bir ülke. Bu aziz millet, bin tane mülteciyi alamayan Avrupa karşısında 3.5 milyon mülteciyi bağrına basmış, her türlü hizmeti vermiştir. İnsanlığın vicdani görevini yapmış, bunu tarihte de yaptık bundan sonra da yapacağız. Bu aziz millet her şeyin üstesinden gelecek bir millettir" dedi.

"İnsanların sadece tedavi hizmetlerinde değil, bütün sağlıkta önleyici hizmette de biz varız" diyen Bakan Demircan, "Yani önce hasta olmanın önüne geçmeliyiz, şu an bunun için uğraşıyoruz. Bir kurumumuz tamamen buna yönelik çalışıyor. Türkiye şu anda dünya standartları üzerinde bir sağlık hizmeti yürütüyor. Bu giderek daha da yukarıya çıkıyor daha da çıkacak inşallah. Şehir hastaneleri modelini daha da geliştireceğiz. İkinci basmak, üçüncü basamak hastanelerimizin hizmetini o standarda getiriyoruz. Ve bu bize şunu sağlayacak; Türkiye sağlık alanında sadece 80 milyon kendi vatandaşına, 3.5 milyon mülteciye değil, çevresinden ve uzaklardan gelip tedavi olmak isteyenlere de hizmet verme konumuna hızla gidiyor. Biz bir yönüyle buna sağlık turizmi diyebiliriz" ifadelerini kaydetti.



"SAĞLIK HİZMETİNDE HALKIN MEMNUNİYET ORANININ YÜZDE 70-75’LERE ÇIKTI"

Türkiye’de sağlık hizmetinde halkın memnuniyet oranının yüzde 70-75’lere çıktığını dile getiren Bakan Demircan şunları söyledi:

"Pakistan ile yaptığımız bir protokol gereği oradaki kardeşlerimiz Türkiye’de karaciğer transplantasyonu ameliyatı için buraya geliyorlar. Bunu gibi birçok alanda sağlık hizmeti veriyoruz. Türkiye sağlık hizmetinde halkın memnuniyet oranı yüzde 35-40’lardan, yüzde 70-75’lere çıktı. Tabi bu burada kalmayacak bunu daha da yukarılara taşımak zorundayız. Bu hizmetin kalitesini sürdürülebilir olması, geliştirilmesi, arttırılması hizmeti veren ile birlikte ve alan ile birlikte verenin de memnuniyeti üzerine oturur. Biz bunu da ilke olarak benimsedik ve diyoruz ki, sağlık hizmeti bir bütündür. Sağlık hizmetinde çalışan da alanda birlikte memnun olacaklar. Bunun çalışmaları yapılıyor ve yapılmaya devam edecektir. Erzincan özelimize gelince sağlık hizmetleri ile ilgili ne var ne yok onları bir gidelim yerinde görelim dedik. Elbette ki 2003’ten beri sağlık alanında Erzincan’da da mükemmel bir seviye kazanmışız ama burada durmamalı. Erzincan’ımız da sağlıkta hak ettiği seviye olmalı. Sağlıkta ilk ziyaretimizi Erzincan’a yaptık. Burada sağlık konularını masaya yatıracağız. Burada Erzincan’a bu çalışmadan sonra inşallah müjdeli haberlerimiz olacak. Bunları da sizlerle paylaşacağız. Erzincan’ımız bizim canımız. Ben Erzurum’da okudum bu nedenle Erzincan’ı çok iyi bilirim. Uçaktan indiğimde gördüm ki Erzincan mesafe kat etmiş, daha da güzel mesafeler kat edecek. Bu konuda elimizden geleni üzerimize düşeni el birliği ile yapacağız."

Bakan Demircan, Erzincan Valiliği ziyaretinin ardından 3. Ordu Komutanlığını ve Erzincan Belediyesini ziyaret etti. Daha sonra Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki hastaları ziyaret eden Bakan Demircan, hastane personeli ile birlikte hastane yemekhanesinde öğlen yemeği yedi.

(Abdullah Aslan / İHA)
Kaynak: İHA