NEVÜ Heyeti Şikago'da

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) heyeti, ABD'nin Şikago kentinde çeşitli görüşmelerde bulundu.

NEVÜ'den yapılan yazılı açıklamada, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı başkanlığındaki heyetin, yabancı ülkelerle öğrenci ve öğretim elemanı değişimi ile ortak projeler geliştirmeye yönelik çalışmalar kapsamında Şikago'da eğitim alanında faaliyet yürüten kurumları ziyaret ettiği ifade edildi.

Rockford Üniversitesi'nde Rektör Eric W. Fullcomer, Akademik İşler Başkan Yardımcısı Michael P. Mihalyo ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Sam Bandy ile bir araya gelen heyet, çift diploma, dil öğretimi, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak projeler hazırlama gibi konuları görüştü.

NEVÜ Rektörü Bağlı'nın, Amerika'daki temaslarında 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili yetkililere bilgi aktardığı, bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı, Anadolu Ajansı ve NEVÜ tarafından hazırlanan dokümanları görüştüğü yetkililere takdim ettiği kaydedildi.

Heyette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Abdülkadir Uzunöz, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Merve Bulut yer aldı.

Kaynak: AA