MÜSİAD'dan OSTİM OSB'ye Ziyaret

MÜSİAD Ankara Şubesi Başkanı Erdal: 'Yerli üretimin ve yerli malı kullanımının artırılarak, yapılacak reformlar ile teşviklerin ve desteklerin verilip milli bir proje haline getirilmesi konusu önemsenmelidir' OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın: 'Kendi üreticimizin önünü açmalı, onlara ArGe ve inovasyon süreçlerinde sabır göstermeli ve destek sağlayarak uluslararası pazarlarda rekabet gücünü geliştirmeliyiz'.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi Başkanı İlhan Erdal, üretmek ve ihracatı artırmak için her türlü çabayı sarf ettiklerini belirterek, 'Yerli üretimin ve yerli malı kullanımının artırılarak, yapılacak reformlarla teşviklerin ve desteklerin verilip milli bir proje haline getirilmesi konusu önemsenmelidir.' ifadesini kullandı.

MÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdal ve beraberindeki heyet, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSTİM OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Erdal, buradaki konuşmasında, MÜSİAD Ankara koordinatörlüğünde kurulan Ankara Platformunun çalışmaları ve projelerini hakkında bilgi verdi.

Yerli malı üretimi ve kullanımının önemine değinen Erdal, şunları kaydetti:

'Ankara'nın Türkiye ihracatındaki payı ortalama yüzde 5 seviyelerinde. Başkent'in kapasitesi ve sahip olduğu kaynaklarıyla ihracatta istenilen seviyede olmaması bizleri üzüyor. Üreticiler, sanayiciler ve iş adamları olarak, ihracata yönelik üretimi artırarak yeni pazar arayışlarına girmeliyiz. Yüksek teknolojili, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve bu alanda yapılacak Ar-Ge çalışmaları önem taşımaktadır. Milli geliri artırmanın yolu üretmekten geçiyor. Yerli üretimin ve yerli malı kullanımının artırılarak, yapılacak reformlarla teşviklerin ve desteklerin verilip milli bir proje haline getirilmesi konusu önemsenmelidir.'

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın da OSTİM'deki çalışmalar hakkında MÜSİAD heyetini bilgilendirerek, 'Kendi yaptığımız ürünleri önemsemezsek, yabancıların ürettiği ürünlerle kalkınmamızı sürdüremeyiz. Birbirimize yardımcı olarak kendi imkanlarımızla üretmeliyiz. Üretimi nitelikli hale getirmek ve marka çıkartmak için gelişmiş ekonomilerin yaptığı gibi davranmalıyız. Kendi üreticimizin önünü açmalı, onlara Ar-Ge ve inovasyon süreçlerinde sabır göstermeli ve destek sağlayarak uluslararası pazarlarda rekabet gücünü geliştirmeliyiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA