KLÜ Rektörü Prof. Dr. Şengörür Açıklaması

'Kırklareli Üniversitesi, modern kampüsü, nitelikli akademik ve idari kadrosuyla bulunduğu yöreye ve topluma olduğu kadar insanlığa her alanda katkı sağlayan, ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biridir'.

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, modern kampüsü, nitelikli akademik ve idari kadrosuyla bulunduğu yöreye ve topluma olduğu kadar insanlığa her alanda katkı sağlayan, ülkenin önde gelen üniversitelerinden biri olduklarını belirtti.

Şengörür, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, nitelikli akademik kadrolarla öğrencilerin hayatlarını şekillendireceklerini söyledi.

KLÜ'yü tercih eden öğrencilere teşekkür eden Şengörür, 'Uzun ve yorucu bir hazırlık sürecinin sonunda göstermiş olduğunuz başarı neticesinde, geleceğinizi şekillendireceğiniz bir karar verdiniz ve üniversitemizi tercih ederek Kırklareli Üniversitesi ailesinin bir üyesi oldunuz. Başarınız dolayısıyla sizleri, ailelerinizi ve başarınızda büyük emekleri bulunan öğretmenlerinizi en içten dileklerimle kutluyorum. Üniversiteler, sadece profesyonel meslek sahibi insanların yetiştirildiği yerler olmayıp, çalışma hayatınızda gerekli bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra, kişiliğinizi oluşturacak entelektüel birikimin de edinildiği kurumlardır.' dedi.

Şengörür, Balkan ülkeleri ve İstanbul'a yakınlığı, eşsiz doğal güzellikleri, zengin tarihi ve kültürel mirası, sahip olduğu huzur ve güven ortamıyla ülkenin en yaşanabilir illerinden biri olan Kırklareli'nin öğrenmeyi destekleyecek nitelikte sürekli gelişen barınma ve sosyal imkanlarıyla öğrencileri en iyi şekilde ağırlamaya hazır olduklarını ifade ederek, 'Kırklareli Üniversitesi, modern kampüsü, nitelikli akademik ve idari kadrosuyla bulunduğu yöreye ve topluma olduğu kadar insanlığa her alanda katkı sağlayan, ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biridir.' ifadesini kullandı.

Üniversitelerinin kurulduğu günden itibaren özgür düşünce ortamında bilgi üretmeye ve aktarmaya özen gösterdiğini dile getiren Şengörür, öğrencilerinin vizyonunu genişletip girişimci ruhlarını ortaya çıkarmayı ve Türkiye'ye bilimsel olarak donanımlı insanlar kazandırmayı temel hedef edindiklerini kaydetti.

Kaynak: AA