Kaspersky, Microsoft aleyhine yaptığı şikayeti geri çekiyor

Kaspersky ile Microsoft arasında bir süredir devam eden ve anti-virüs devinin tekelleşme iddiasıyla şikayetçi olmasına neden olan problem sona erdi. Kaspersky Microsoft aleyhine Avrupa Birliği’ne yaptığı şikayetini geri çekiyor.

Kaspersky, Microsoft aleyhine yaptığı şikayeti geri çekiyor
Kaspersky, her yeni güncelleme sonrasında Windows 10 işletim sisteminin anti-virüs yazılımını kapattığını ve Microsoft’un kendi güvenlik çözümünü haksız bir şekilde ön plana çıkardığını iddia etmişti.

Microsoft, Windows 10 güncellemelerin ardından üçüncü taraf anti-virüs yazılımlarının yeni sürümlerinin yüklenmesini de zorunlu kıldığını doğrulamıştı. Şirketin bunu yaparken, eski sürümleri devre dışı bırakması da tepki çekmişti.

Microsoft, Haziran'ın sonlarında Windows 10'un bir güncelleme sonrasında Kaspersky gibi üçüncü taraflardan anti-virüs yeni bir sürümünü yüklemeyi istemesine karşın, uyumlu değilse eski sürümü devre dışı bıraktığını itiraf etti. Microsoft, şimdi ise "her özellik güncelleştirmesinin müşteriler tarafından kullanılmaya başlanmasından önce uyumluluk incelemeleri ile onlara yardımcı olması için AV üreticileri ile daha yakından çalışacağız" dedi. Windows 10 güncellemeleri için hazırladığı takvimin görünürlüğünü artırma sözü veren şirket, geliştiricilere değişiklikleri test etmek için daha çok zaman tanıyacağını açıkladı.

Microsoft, anti-virüs uygulamalarının "kendi uyarılarını ve bildirimlerini virüsten koruma ürünlerini kullanımdan önce ve sonra yenilemek için kullanmasına" izin vereceğini açıkladı. Microsoft ayrıca, Windows 10 Fall Creators Update ile anti-virüs yazılımları için gönderilen uyarı ve bildirimlerin yönetiminde değişikliğe gidiyor. Şirketten yapılan açıklamada, anti-virüs uygulamalarının bundan böyle kendi uyarı ve bildirim sistemlerini kullanabileceği de belirtildi.

Tüm bu değişiklikler Kaspersky'yi şikayetini geri çekmeye ikna etmek için yeterli olduı. Bir Kaspersky sözcüsü "Şirket, Federal Antimonopoly Servisi (FAS) tarafından verilen uyarılara ve uygulama yol haritasına cevap vermek için Microsoft tarafından önerilen yaklaşımdan memnunuz" dedi .