İzmir'deki Körfez Geçişi Projesi

İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin temelinin 9 Eylül 2017'de atılmasını beklediklerini bildirdi.

Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Körfez Geçişi Projesi’nin, İzmir adına hayati bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Projenin temelinin İzmir'in doğum günü olan 9 Eylül 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılmasını umduklarını aktaran Karabulut, şunları kaydetti:

'İnciraltı'nın sağlık turizmi odaklı, çevreci planlanması ve körfez geçişinin hayata geçmesi ile şehrimiz, turist sayısında ve istihdamda ciddi artışı yakalayacak, işsizliği yüzde 5 aşağıya çekecektir. Şehrimize 2-3 kat büyüklüğünde yeni nitelikli yeşil alanlar kazandırılacaktır. İnciraltı 2. Nesil Platformu olarak, İzmir milletvekillerimizi, AK Parti, CHP, MHP il ve ilçe başkanlıklarına, 45 İzmirli sivil toplum örgütüne, meslek odalarına ve İzmir’deki basın temsilciliklerine ziyaretler gerçekleştirdik, gösterdikleri ilgi ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Yaptığımız görüşmelerde gördük ki İzmir, İnciraltı'nın planlanmasını istiyor.'

Kaynak: AA