Endonezya Devlet Başkanı Widodo'dan Birlik Çağrısı

Widodo: 'Ülkelerimizi tehdit eden terör probleminin çözülmesi için yeni bir direnç göstermeliyiz. Güçlerimizi ve sinerjimizi birleştirerek bu sorunlara karşı hareket etmeliyiz' 'Eğer tek vücut olup kendi sorunlarımıza karşı birlikte hareket edersek diğer büyük ülkelerin diktası olmadan sorunlarımızı çözebiliriz'

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) üyesi ülkelerin birlikte hareket etmeleri gerektiğini belirterek, 'Eğer tek vücut olup kendi sorunlarımıza karşı birlikte hareket edersek diğer büyük ülkelerin diktası olmadan sorunlarımızı çözebiliriz.' dedi.

Widodo, ASEAN'ın 50. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında başkent Cakarta'daki ASEAN Genel Sekreterliğini ziyaret etti.

ASEAN Genel Sekreteri Le Luong Minh ile görüşen Widodo, basın toplantısı düzenledi.

Terörizmin ASEAN üyesi tüm ülkelerin ortak sorunu olduğunu vurgulayan Widodo, 'Ülkelerimizi tehdit eden terör probleminin çözülmesi için yeni bir direnç göstermeliyiz. Güçlerimizi ve sinerjimizi birleştirerek bu sorunlara karşı hareket etmeliyiz.' dedi.

Widodo, uyuşturucuyla mücadelenin çok önemli olduğunu söyleyerek, 'Uyuşturucu ve buna benzer haplara karşı hep birlikte savaş başlatmalıyız. Aksi takdirde geleceğimizin zarar görmesi ve yok olması tehlikesi ile karşı karşıyayız.' ifadelerini kullandı.

ASEAN üyesi ülkelere birlik çağrısı yapan Widodo, sözlerini şöyle tamamladı:

'Ancak tek vücut olursak sorunlarımıza karşı dik bir şekilde savaş açabiliriz. Eğer tek vücut olup kendi sorunlarımıza karşı birlikte hareket edersek diğer büyük ülkelerin diktası olmadan sorunlarımızı çözebiliriz.'

Kaynak: AA