Elazığ'da Yangın Ve Deprem Tatbikatı

Elazığ'da, Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi'nde afet ve acil durumlara hazırlık kapsamında yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.

FÜ Röktürlüğünden yapılan yazılı açıklama göre, FÜ Hastanesi Sivil Savunma Birimi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medical Kurtarma (UMKE), 112 Acil Servis ve Elazığ Belediyesi İtfaiye ekiplerinin katılımı ile gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği deprem felaketi sonrası hastanede kurtarma ve tahliye çalışması yapıldı.

Ayrıca deprem sonrası çıkan yangında personel ve hastaların tahliyesi sağlanarak itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi canlandırıldı.

Tatbikat sonrası açıklamada bulunan FÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Refik Ayten, tatbikatta olabilecek en kötü senaryoyu düşünerek uygulamaya geçirdiklerini ifade etti.

Hastane personeli olarak her türlü afet ve acil duruma hazır olmak zorunda olduklarını aktaran Ayten, şunları kaydetti:

''Her tatbikatta kendimizi daha çok geliştirip bu tür afetlere karşı kendimizi korumaya çalışacağız. Buradaki amacımız, öncelikli olarak farkındalık sağlamak ve böyle durumlara hazırlıklı olarak yaşanabilecek zararları en aza indirgemektir. Varsa eksikliklerimizi tespit ederek onlara çözüm bulmaktır. Hastalarımızın, çalışanlarımızın ve hasta yakınlarımızın güvenliği bizim için en önemli konu olmuştur. Bu tatbikatta bizlere destek olan tüm ekiplere teşekkür ediyorum.''

Kaynak: AA