Büyükşehirden Amatör Kulüplere Destek

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, tüm amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapılması kararı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde, tüm amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapılması kararlaştırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Meclisinin Başkanvekili Nail Çimen başkanlığında yapılan toplantısında, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun talebiyle Başkentteki tüm amatör spor kulüplerine malzeme desteği yapılmasına ilişkin Başkanlık yazılı görüşüldü. Teklif, oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Meclisi'nde ayrıca Karşıyaka Mezarlığı'nda defin alanı olarak kullanılan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı arazisi olan 910-911 numaralı parseller ile Çayyolu Mahallesi'nde bulunan ve köy mezarlığı olarak kullanılan 895 numaralı parselin, Ankara Büyükşehir Belediyesi adına 49 yılllığına kiralanmasının Bakanlık tarafından uygun bulunduğuna dair Başkanlık yazısı oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yıllardır defin alanı olarak kullanılan parsellerin orman arazisi olarak görünmesinden kaynaklanan sorunun giderilmesi ve konunun hukuki bir zemine oturtulması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığından kiralama yoluna gidildiğini belirtti.

Toplantıda ayrıca Kent Estetiği Daire Başkanlığı bünyesinde Elektrik ve Mekanik İşler Şube Müdürlüğü adı altında bir müdürlük kurulmasına da karar verildi.
Kaynak: AA