Bilecik'te '3+1 Eğitim' Protokolü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2. Organize Sanayi Bölgesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında '3+1 eğitim' protokolü imzalandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş, rektörlük makamında düzenlenen törende, protokolle sanayi ve iş sektörlerinin nitelikli ve kaliteli eleman ihtiyaçlarını gidermeyi amaçladıklarını söyledi.

İmzalanan protokolün iş sektörleri ile üniversite arasındaki münasebeti artıracağını belirten Taş, 'Amacımız başarılı olan kaliteli öğrencilerimizin mezun olduktan sonra yine burada iş bulma imkanlarını sağlayarak şehrimizde kalmalarını ve şehrimiz adına katma değer katmalarını sağlamak. İnşallah protokolümüz üniversitemiz, Bilecik, sanayi ve iş sektörü için hayırlı uğurlu olur.' dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halis Nalbant da organize sanayi bölgesinde faal olan 22 fabrikanın eleman ihtiyacının bu yöntemle sağlanmasını ve üniversitenin burada destek veriyor olmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan ise program kapsamında katılan öğrencilerin genel sağlık sigortasını ve günlük 54 lira cep harçlıklarını kurumun karşılayacağını ve protokolün öğrenciler açısından büyük bir teşvik olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: AA