Bayram tatili 10 güne çıkarılsın mı?

Canlı yayında yapılan Bayramı tatili anketinde, büyük çoğunluk tatilin 10 gün olmasından yana oyunu kullandı.

Bayram tatili 10 güne çıkarılsın mı?
Bayram tatili 10 güne çıkarılsın mı?
Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olup olmayacağı son günlerde en çok konuşulan konulardan biri.

Tatilcilerin merakla beklediği konu Bakan Kurulu'nun ardından kesinlik kazanacak.

HALK 10 GÜN DİYOR

Ömür Varol'un sunduğu Beyaz Gazete'de Bakanlar Kurulu öncesi halkın nabzı tutuldu. Sosyal medya üzerinden 'Bayram tatili 6 günden 10 güne çıkarılsın mı? anket düzenlenirken, ankete katılanları yüzde 46'sı çıkarılsın, yüzde 41 hayır çıkarılmasın, yüzde 13'ü ise ilgilenmiyorum cevabını verdi.


ÜÇ SEÇENEK VAR

Birincisi: 30 Ağustos çarşamba günü Zafer Bayramı ve tatil. Ardından gelen 31 Ağustos perşembe Kurban Bayramı Arifesi ve öğleden sonra tatil. Bu durumda Kurban Bayramı tatili 1, 2, 3, 4 Eylül tarihleri arasında arife ile birlikte 4.5 gün.

İkinci seçenek: Bakanlar Kurulu kararı ile 31 Ağustos perşembe gününün tamamını tatil ilan edilmesi. Bu durumda Kurban Bayramı tatili 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili ile birleşip 6 gün.
Üçüncü seçenek: Bu seçeneği özellikle turizmciler istiyor. Bu durumda iş yine Bakanlar Kurulu kararına kalıyor. 26 ve 27 Ağustos tarihleri cumartesi-pazar ve hafta sonu tatili.

Bakanlar Kurulu isterse 28 Ağustos pazartesi, 29 Ağustos salı günleri ile 31 Ağustos perşembe gününün yarısını tatil ilan edebilir. Böylece 26 Ağustos'tan başlayan 10 günlük tatil yaratabilir.