ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran Açıklaması

'Hurdacılar, riski nedeniyle sigorta şirketlerinin kendilerini sigortalamadıklarını söylüyorlar. Hurdacılarla sigorta şirketlerini bir araya getirerek soruna çözüm arayacağız'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 'Hurdacılar, riski nedeniyle sigorta şirketlerinin kendilerini sigortalamadıklarını söylüyorlar. Hurdacılarla sigorta şirketlerini bir araya getirerek soruna çözüm arayacağız.' ifadesini kullandı.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Baran ve beraberindeki heyet İvedik Hurdacılar Sitesi'ni ziyaret etti.

Baran, Sınırlı Sorumlu Ankara Umum Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler İşletme Kooperatifi Başkanı İrfan Çinkaya ile görüşerek kooperatif çalışmaları ve hurdacılık sektörünün sorunları hakkında bilgi aldı.

4 Ağustos'taki yangında hasar gören tesisi de ziyaret eden Baran, ATO Hurdacılık, Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Meslek Komitesi Başkanı Ekber Çavuşoğlu'ndan yangın ve hasara ilişkin detayları öğrendi.

Çavuşoğlu, Baran'a, işletmelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisans almalarına rağmen sigorta şirketlerinin toplama ve ayırma tesislerini sigorta kapsamına sokmadıkları belirtti.

Baran da bunun üzerine, sigorta sorununu ATO'nun ilgili komite ve diğer organlarında değerlendireceklerini kaydederek, 'Hurdacılar, riski nedeniyle sigorta şirketlerinin kendilerini sigortalamadıklarını söylüyorlar. Hurdacılarla sigorta şirketlerini bir araya getirerek soruna çözüm arayacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Hurdacılık sektörünün Türkiye'de büyüyen sektörlerden biri olduğuna dikkati çeken Baran, sadece başkentte bu alanda 10 bine yakın istihdam sağlandığını bildirdi.
Kaynak: AA