Adana'da Cezaevindeki Yangına İlişkin Dava

Çocuk koğuşunda yangın çıkartarak 3 arkadaşının ölümüne yol açtığı öne sürülen 14 yaşındaki sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda yangın çıkartarak 3 arkadaşının ölümüne yol açtığı öne sürülen 14 yaşındaki sanığın 93 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya tutuklu sanık R.K. ile avukatı katıldı.

R.K, savunmasında herhangi bir suçu olmadığını ileri sürdü.

Olay sırasında 4 No'lu odada bulunduğunu savunan R.K, şunları dile getirdi:

'Kendi aralarında konuşurlarken hiçbir şey duymadım. Bir baktım ki yatakları üst üste koyuyorlar. Olayı tamamen ölen şahıslar yapmıştır. Yangın sonucu ölen şahıslardan M.E. ve F.K, yangın çıkarmak amaçlı floresan lambaya müdahale ettiler. Ben 'Yapmayın.' dedim. Daha sonra oradan banyoya geçtim. Gözümü açtığımda ambulanstaydım.'

Mahkeme başkanının, savunmasındaki çelişkili ifadelerini sorması üzerine R.K, 'Yangın esnasında beni dövdüler. Olayı üzerime almamı istediler. Korktuğum için savcılıkta suçu üstlendim. Ben savcılıkta ifade verirken henüz ölmemişlerdi.' diye yanıt verdi.

Yangından yaralı kurtulan 17 yaşındaki C.Y, duruşmada tanık olarak dinlendi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Adana E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumundaki çocuk koğuşunda 18 Ocak'ta çıkan yangında 6 mahkum ile 5 infaz koruma memuru dumandan etkilenmişti. Çocuklardan karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlenen M.E. (16), F.K. (17) ve M.A. (17), tedavi gördükleri hastanelerde hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA