ABD ve YPG aynı masada

Rakka operasyonu için PKK'nın Suriye kolu YPG'yi silah ve zırhlı araçlarla donatan ABD, sahada da toplantılara devam ediyor.

ABD ve YPG aynı masada
ABD ve YPG aynı masada
Örgüte yakın internet sitelerinde ABD'li yetkililer ile YPG 'li teröristlerin yaptığı son toplantının görüntüleri yayınlandı. Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad ile Rakka 'nın arasında Ayn lsa kasabasında 6 Ağustos'ta yapılan toplantıya ana omurgasını YPG 'in oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) liderleriyle Suriye'deki üst düzey ABD'li yetkiler katildi. Toplantıda ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisi ve Uluslararası Koalisyon 'un sivil işler yetkilisi Alex Star, siyasi çalışmalar yetkilisi Camberley Belley ve Uluslararası Koalisyon Güçleri Özel Kuvvetler Komutanla Albay Tom Creek yer aldı.

RAKKA 'YI KONUŞTULAR

DGS'den ise Koalisyon Güçleri siyasi Danışmanı Amed Seydo, DSG sözcüleri Cihan şah Ahmet, Talal Silo, DSG komutanlarından Abdulkadir Hivedli ve terör örgütünün Rakka iç Güvenlik Güçlerin Genel Yöneticisi diyerek tanıttığı İdris Mahemet katıldı. DGS'den ise Koalisyon Güçleri Siyasi Danışmanı Amed Seydo, DSG sözcüleri Cihan Şah Ahmet, Talal Silo, DSG komutanlarından Abdulkadir Hivedli ve terör örgütünün RakkaGüvenlik Güçleri Genel Yöneticisi diyerek tanıttığı İdris Mahemed katildi. Ayrıca PYD' nin kurduğu sivil oluşumların temsilcileri de toplantıda bulundu. Örgüte yakın sitelere göre toplantıda Rakka 'nın son durumu ile kentin kurtarılmasının ardından güvenlik, hizmet ve yönetim çalışmalarının nasıl olacağı tartışıldı.

'REJİMİ ENGELLEYİN' MESAJI
Vatan'ın haberine göre; Toplantıda Rakka 'nın kurtarılmasından sonra savunmasının nasıl olacağı ve bu savunmanın gerçekleşmesi için askeri ihtiyaçların nasıl karşılanacağının da konuşulduğu belirtildi. YPG' liler Suriye hükümetinin Rakka operasyonunun altını oymaya çalıştığını iddia etti. Suriye ordusunun Rakka 'nın güneyi boyunca ilerleyerek Deyr ez-Zor 'a ilerlemesinden şikâyetçi olan YPG 'lilerin Amerikalı yetkililere 'ABD, Suriye ordusunu caydırmak için ne gerekiyorsa yapmak zorunda' mesajlını verdiği bildirildi.

ABD ve YPG aynı masadaPKK'lı teröristin kolunda Amerikan bayrağı ABD ve YPG aynı masadaABD'li askerlerin YPG'li teröristleri eğittiği görüntüler ABD ve YPG aynı masadaABD, PYD/PKK'ya askeri yardıma hız verdi