Şenyayla Bölgesinde Sıcak Temas

Muş Valisi Aziz Yıldırım, 2 teröristin etkisiz hale getirildiği Şenyayla bölgesinde teröristlerin olduğunu belirterek, "Biz onlara buradan çağrı yapıyoruz. Yakınları varsa gitsin söylesinler, buyursun gelsinler devletin şefkatli kollarına teslim olsunlar" dedi.

Şenyayla Bölgesinde Sıcak Temas
Muş Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Aziz Yıldırım, Şenyayla’da operasyonların devam ettiğini söyledi.

Önceki gün yapılan hava harekatında 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade eden Vali Yıldırım, "Biz her zaman şunu söylüyoruz. Bu teröristler hiçbir şekilde ne yaparlarsa yapsınlar amaçlarına ulaşamayacaklar, bu memleketi bölmeyi, bu vatandaşı bir birinden ayırmayı beceremeyecekler. Biz bundan eminiz. Hem vatandaşımıza güveniyoruz hem kendi gücümüze güveniyoruz. Bizim söylediğimiz şudur, bu insanlar gelsinler, teröristler gelsinler teslim olsunlar. Kendilerini, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin adaletine teslim etsinler. Bu sayede hem kendilerinin de hayatları kurtulacak hem de dağda bayırda devamlı dolaşmaktan kurtulurlar. Gelsinler burada sevdikleriyle beraber kalsınlar, anne ve babalarıyla beraber yaşasınlar. Bundan sonraki hayatlarında da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak devam ettirsinler. Bizim söylediğimiz budur ama kendileri hala terör hadiseleri çıkarmaya devam etmeye niyetlilerse ve bunu devamlı yapıyorlarsa, o zaman tabii ki Türkiye Cumhuriyeti de onlar için gerekeni yapacaktır. Askeri ile polisi ile jandarmasıyla gereken yapılacaktır. Bundan kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Bizim arzumuz bu insanların canlı olarak gelip teslim olmalarıdır. Bunu yaparlarsa kendileri kurtulur, hem de aileleri buna daha çok sevinir" dedi.



“Bölgede teröristler var”

Bölgede teröristlerin olduğunu kaydeden Vali Yıldırım, "Biz onlara da buradan çağrı yapıyoruz. Yakınları filan varsa gitsin söylesinler, buyursun gelsinler. Ama gelmiyorlarsa, tabi biz operasyonlarımızı durdurmayacağız. Yani bundan da hiç kimsenin en ufak bir tereddüttü olmasın, şüphesi de olmasın. Arkadaşlarımız tespitlerine devam ediyor" dedi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Muş eski Valisi Seddar Yavuz’a suikast için il merkezine bomba yüklü aracı getirenlerden olduğu yönünde soruyu da cevaplandıran Yıldırım, "Tabi teröristler için o vali, bu vali çok fark etmez. Devletin valisine bir zarar vermeye çalışıyorlar, onun için böyle bir bombalı eylem girişiminde bulunmuşlar ve tabii ki yakalanmışlar. Bizim de askerimiz, polisimiz, vatandaşımız çalışıyor. Bu anlamda o yüzden de aynı kişinin olup olmaması aslında çok önemli değil, ama arkadaşlarımız teşhis konusunda devam ediyorlar. İnşallah teşhisleri yapıldığı zaman o konuda gereken açıklamayı da yaparız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA