Senegal'deki Genel Seçim

Ana muhalefet koalisyonunun lideri ve eski Devlet Başkanı Wade: 'Seçimler şeffaf bir ortamda düzenlenebilseydi Senegal Demokratik Partisi olarak seçimin galibi olurduk'.

Senegal'de ana muhalefet koalisyonunun lideri ve eski Devlet Başkanı Abdulaye Wade, 30 Temmuz'da yapılan genel seçimin şeffaf bir ortamda yapılmadığını ileri sürdü.

Wade, düzenlediği basın toplantısında, genel seçimde Devlet Başkanı Macky Sall rejiminin, 'muhalefetin galibiyetini' engellemek için usulsüzlüklere başvurduğunu iddia etti.

Muhalefetin yoğun olarak desteklendiği bölgelerde bazı seçmen kartlarının dağıtılmadığını ve seçimlerin şeffaf bir ortamda düzenlenmediğini öne süren Wade, Başkan Sall'ın yönetiminde yapılacak seçimlere artık katılmayacaklarını söyledi.

Sall, 'Seçimler şeffaf bir ortamda düzenlenebilseydi Senegal Demokratik Partisi (PDS) olarak, seçimin galibi biz olurduk.' ifadesini kullandı.

Geçen hafta açıklanan seçim sonuçlarına göre, mevcut devlet başkanı Macky Sall'i destekleyen koalisyon, Ulusal Meclis'teki 165 sandalyeden 125'ni kazanmıştı.
Kaynak: AA