Şanlıurfa'da Sıcak Hava Bunaltıyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden kentteki sıcak hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

Nemle birlikte etkisini artırarak 43 dereceyi aşan sıcak hava nedeniyle kent merkezindeki cadde ve sokaklar boş kaldı. Vatandaşlar, daha çok yeşil alanlarda ve alışveriş merkezlerinde vakit geçirmeyi tercih etti.

Kentin en serin mekanı konumundaki tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ne gelen az sayıdaki yerli ve yabancı ziyaretçi ise günün büyük bölümünü buradaki yeşil alanlarda geçirdi.

Bazı çocukların da tehlikeye ve tüm uyarılara rağmen sulama kanalları ile süs havuzlarında serinlemeye çalıştığı görüldü.

Vatandaşlardan Eyüp Sinan, Siverek'ten Şanlıurfa'ya ziyarete geldiğini ancak sıcaklardan dolayı gezme fırsatı bulamadıklarını söyledi.

Özellikle otobüs duraklarına klima takılması talebinde bulunan Sinan, ağaç altlarında dinlenerek sıcaklardan korunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Halfeti'den Şanlıurfa'yı gezmeye geldiğini anlatan Mehmet Şen de bunaltıcı sıcaklar nedeniyle günün büyük bir bölümünü yeşil alanlarda geçirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Öte yandan kent merkezindeki bazı termometrelerin, 55 dereceyi gösterdiği görüldü.
Kaynak: AA