Sakarya'da İçme Suyu Projesi Çalışmaları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Taraklı ve Geyve’nin yüksek kesimlerinde yer alan 33 mahalle için hayata geçirilen içme suyu projesinde çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, Taraklı ve Geyve ilçelerinde hayata geçirilen içme suyu projesi ile bölgeye 45 milyon lira tutarında yatırım yaptıklarını ifade etti.

İki ilçenin yüksek kesimlerinde yer alan 33 mahalle için 165 kilometrelik yeni içme suyu hattı inşa ettiklerine işaret eden Keleş, şunları kaydetti:

'Gelecek nüfus projeksiyonlarını dikkate alarak planladığımız proje ile 10 bin nüfusun içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek bir çalışma yapıyoruz. Proje ile ilçelerimizin en yüksek noktalarına, 750 metre rakımlı mahallelerimize kadar daha kaliteli ve bol içme suyu ulaştıracağız. Ekiplerimiz 3 farklı noktada çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında bölgede yüksek kalitede borulardan oluşan 165 kilometrelik içme suyu hattı ve son derece modern 8 içme suyu deposu inşa ediyoruz. Taraklı ilçemize bağlı Çayköy ve Avdan mahallelerimizde ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Projemizi kısım kısım tamamlayarak devreye alacağız. Taraklılı ve Geyveli hemşehrilerimiz en az 100 yıl içme suyu anlamında hiçbir sıkıntı yaşamayacaklar.'

Keleş, söz konusu 33 mahallede yaklaşık 6 bin kişi yaşadığını, geleceğe dönük olarak planlanan projenin ise 10 bin nüfusun içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hazırlandığını vurguladı.

Hızlı bir şekilde hattı devreye alarak vatandaşlara doğal, arıtılmış ve el değmemiş yeraltı sularını vatandaşların musluklarına ulaştıracaklarını kaydeden Keleş, 'İleriki yıllarda hattımız Ballıkaya Barajı ve Akçay Barajı ile entegre olabilecek. Taraklı’ya bağlı Avdan, Esenyurt, Mahdumlar, Alballar, Kemaller, Uğurlu, İçdedeler, Dışdedeler, Tuzla, Aksu, Harkköy, Hacıyakuplar mahalleleri ile Geyve’ye bağlı Doğancıl, Poydalar, Sabırlar, Çayköy, Südalan, Ilıcaköy, Aydınlar, Çamlık, Şehren, Demirler, Çine, Günhoşlar, Akdoğan, Karacaören, Çukurköy, Yaylak, Taşoluk, Hisarlık, Halidiye, Sekiharman ve Hacıosmanlar mahallelerimize dünya standartlarında temiz, sağlıklı ve bol içme suyu ulaştıracağız.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA