Rusların yalanı elinde patladı

Tatil için Türkiye’yi tercih eden Ruslar’ın sayısı 2 milyonu aştı. Moskova medyasında ise ‘Antalya otellerinde virüs salgını var’ yalanı yayıldı. Ancak iftira bombası ellerinde patladı. Türk ve Rus yetkililer haberleri yalanladı. Akdeniz kıyılarına akın eden turistler de denizin tadını çıkardı.

Rusların yalanı elinde patladı
Türkiye-Rusya arasında yaşanan kriz sonlandı. Turizm canlandı. Ruslar tatil için Türkiye'ye aktı. Antalya'da turist yoğunluğu yaşandı. Türkiye'nin Akdeniz kıyılarını ziyaret eden Ruslar'ın sayısı 2 milyonu aştı. Moskova'da ise asılsız haberler yayıldı. Rus basını Antalya bölgesi otellerinde tatil yapan birkaç Rus turistte 'Koksaki' olarak bilenen virüs bulgusuna rastlandığını yazdı. Rusya'daki İzvestiya gazetesi de 'Türkiye salgını gizliyor' başlığıyla bir haber kaleme aldı. Haberde Rus turistlerin hastalığa yakalanarak zamanından önce tatillerini yarıda kesmek durumunda kaldıkları anlatıldı. Ancak tüm bu yazılanlar koca bir yalandı.

Rus medyasının amacı ise Türkiye'ye iftira atıp, Ruslar'ın ödedikleri tur paketi bedellerinin geri alınmasını sağlamaktı. Haberlerin asılsız olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Bölge Müdürü İbrahim Moskova'ya Liza'dan tepki Acar, ne Antalya ne de Türkiye'nin Akdeniz bölgesi genelinde Koksaki virüsü salgını bulunmadığını vurguladı. Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Hakları Koruma Kurumu Başkanı Anna Popova da Türkiye'de herhangi bir salgın olduğuna dair bulguya rastlamadıklarını açıkladı. Rus turistler ise iftiraya kulak tıkadı. Turistler Antalya'ya gelmeme devam edip deniz ve kumun tadını çıkardı. Yalan haberler en çok Türkiye aşığı Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'un kızı Liza Peskova'yı kızdırdı. Peskova, 'Türkiye çok güvenli ve çok güzel' diyerek Rus turistlere 'Türkiye'ye gitmeye devam edin' çağrısı yaptı.

KOKSAKİ VİRÜSÜ NEDİR?
RUS medyasının Türkiye'ye yalanında dile getirdiği 'Koksaki virüsü', solunum yoluyla bulaşıyor. Bu virüs, yetişkinlerde 40 dereceyi bulan ateşe, ishale ve mide bulantısına yol açıyor. Hastanın vücudunda sulu kabarcıklar da gözlenebiliyor
.