Polis Ekiplerinden Motosiklet Sürücülerine Kask

Gönen ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, motosiklet sürücülerine 40 adet kask dağıttı.

Alınan bilgiye göre, Akçaali Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde uygulama yapan ekipler, motosiklet kullanırken kask kullanımının önemine dikkati çekmek için yapılan kontrollerde, kurallara uyan, tescilini yaptıran ve sigortası olan motosiklet sürücülerine kask hediye etti.

Kontrol noktasında trafik polislerinin cezai işlem yapacağını sanan kasksız motosiklet sürücüleri, kendilerine kask hediye edilmesinin şaşkınlığını yaşarken, kendilerine hediye verilen kasklar için teşekkür etti.

Gönen İlçe Emniyet Müdürü Turgut Çoşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Güvenli Motosiklet Kullanımı ve Kask Takmanın Önemi' çalışmaları çerçevesinde bu uygulamanın yapıldığını söyledi.

Çoşkun, şunları kaydetti:

'Ülkemizdeki son resmi verilere göre, motosiklet kazaları diğer kazalara oranla 5 kat daha fazla ölüm ve ağır yaralanma riski taşımaktadır. Bu sebeple Gönen Kaymakamımız Faruk Bekarlar'ın katkılarıyla temin edilen kaskları ekiplerimiz, daha güvenli bir trafik ortamının oluşumunu sağlamak amacıyla yapılan kontrol noktalarında motosiklet sürücülerine dağıttı.'

Kaynak: AA