'Oyunlarla Fen Bilimleri Ve Matematiğin Eğlenceli Yüzü Projesi'

Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğünce yürütülen 'Oyunlarla Fen Bilimleri ve Matematiğin Eğlenceli Yüzü Projesi' tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Zafer Şaştım, kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, öğretmenler için değişen öğretim yöntem ve teknikleri hakkında farkındalık oluşturmak, eğlenerek öğrenmenin mümkün olduğunu göstermek için böyle bir proje hazırladıklarını söyledi.

Fen bilimleri ve matematiği eğlenceli hale dönüştürmek için çeşitli kamplar düzenleyeceklerini belirten Şaştım, proje kapsamında Macaristan ve Türkiye'de yaz bilim kampı düzenleyeceklerini ifade etti.

Şaştım, şunları kaydetti:

'Öğrencilerimizin bir çoğu hem ülke içerisinde hem de ülke dışında Avrupa Birliği ülkelerini ziyaret etti. Üçüncü hareketliliğini gerçekleştireceğimiz Avrupa Birliği Erasmus programı çerçevesinde Avrupa Birliği üyesi 4 farklı ülkeyi ağırlıyoruz. Misafirlerimiz, 10 gün gibi kısa süre ilimizde olacaklar.'

Programa, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Zeki Ulufer ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA