Malatya Valisi Kaban'a Ziyaret

Arslantepe Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, Prof. Dr. Gian Maria Di Nocera ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Levent İskenderoğlu, Vali Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre Kaban, ziyarette Prof. Dr. Frangipane ve Prof. Dr. Di Nocera'ya Arslantepe Höyüğü hakkında verdikleri bilgiler için teşekkür etti.

Vali Kaban, çalışmalarıyla Malatya'nın turizmine katkı sağlayan aynı zamanda da Anadolu'da yaşamış olan medeniyetleri aydınlatan ziyaretçilerine kentte gerçekleştirecekleri 2 aylık çalışma süresi içerisinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Prof. Dr. Frangipane de 41 yıldır Aslantepe kazılarına katıldığını, buranın dünya çapında öneme sahip bir yer olduğunu, Anadolu'nun ilk kent devletinin burada kurulduğunu ve böylelikle devlet olgusunun burada doğduğunu belirterek, 'Malatya'da kendimizi mutlu hissediyoruz bizde artık Malatyalıyız.' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Di Nocera da kendisinin 30 yıldır kazı çalışmalarına katıldığını, güzel bir ortamda çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İskenderoğlu da Kültür ve Turizm Bakanlığının UNESCO'ya müracaatı ve dünya miras merkezince gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda Aslantepe'nin dünya miras geçici listesine girmeye hak kazandığını hatırlattı.

Kaynak: AA