Malatya'daki Trafik Kazası

Malatya Valiliği, Hekimhan ilçesinde meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Hekimhan ilçesi Dikenli Mahallesi Yılanlı mevkisinde kayısı toplama işinde çalışan tarım işçilerinin dönüş yolunda kaza yaptığı belirtildi.

Traktör üzerinde sürücü ile 5 kişi, arkasına bağlı bulunan römorkta ise 10 kadın tarım işçisinin bulunduğu aktarılan açıklamada, tarla yolu üzerinde römorkun sol arka tekerinin virajdaki boşluğa düştüğü, römorkun traktörden ayrılarak ters dönmesi sonucu işçilerin altında kaldığı kaydedildi.

Kaza haberini alan Vali Ali Kaban'ın Yazıhan ve Hekimhan ilçe Kaymakamlarına gerekli talimatı vererek olay mahalline intikallerini sağladığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'İlçe kaymakamları tarafından kazaya müdahale edilerek sağlık ekiplerince yaralıların en yakın Yazıhan Devlet Hastanesine intikali sağlanmış ilk müdahale yapılarak durumu ağır olanların ise Malatya Devlet Hastanesi ve Turgut Özal Tıp Merkezine İntikali sağlanmıştır. Üzücü kazada 1 kadın tarım işçisi olay yerinde, 2 kadın tarım işçisi ise hastanede olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden tarım işçilerinin 1961 Elazığ doğumlu Z.T, 1962 Adıyaman doğumlu E.K, 1981 Adıyaman doğumlu A.S olduğu belirlenmiş, 7 kadın tarım işçisi ise yaralı olarak bahse konu hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Kaza ile ilgili tahkikat devam etmektedir.'

Kaynak: AA