Koruyucu Ailesinden Alınan Ö. İçin Müfettiş İncelemesi

Antalya'nın Alanya ilçesinde, kriterlere uygun bakılmadığı gerekçesiyle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından koruyucu ailesinin elinden alınan Ö'nün durumuyla ilgili görevlendirilen müfettişler, özel güvenlik görevlisi Ramazan Yavuz ve eşi Zahide Yavuz'un evlerine gelerek aile ile görüştü Elikesik Mahallesi Muhtarı Yusuf Boz: 'Görüşme aile açısından olumlu geçti. Yetkililer çok iyi niyetli davrandılar. Ö'yü kendi çocuklarından ayırt etmeyen Yavuz ailesini tebrik ettiler ve 'Umudunuzu kaybetmeyin' dediler'

Antalya'nın Alanya ilçesinde, koruyucu ailesinin elinden alınan Ö'nün durumunun araştırılması amacıyla görevlendirilen müfettişler, özel güvenlik görevlisi Ramazan Yavuz ve eşi Zahide Yavuz'un evlerine gelerek aile ile görüştü.

Elikesik Mahallesindeki evde gerçekleşen görüşme yaklaşık 3 saat sürdü.

Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren Elikesik Mahallesi Muhtarı Yusuf Boz, 'Görüşme aile açısından olumlu geçti. Yetkililer çok iyi niyetli davrandılar. Ö'yü kendi çocuklarından ayırt etmeyen Yavuz ailesini tebrik ettiler ve 'Umudunuzu kaybetmeyin.' dediler.' diye konuştu.

Şu anda 8 yaşında olan Ö'nün annesi Ayşe B. 2011'de kızını ücreti karşılığında bakması için 3 çocuklu Zahide Yavuz'un evine bırakmış, fakat anne 2 yılın ardından kaybolmuştu.

Aile çocukları yerine koyduğu Ö'ye bakmaya devam etmiş, Ö'nün 2013'te rahatsızlanması üzerine götürüldüğü sağlık ocağının yetkilileri, aileye çocuğu bu şekilde yanlarında tutamayacaklarını, yaptıklarının yasal olmadığını belirterek, durumu Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bildirmişti.

Bunun üzerine Ö, Yavuz ailesinden alınarak sevgi evine yerleştirilmiş, Ö'yü tekrar yanlarına almak isteyen aile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na koruyucu aile olmak için başvurmuştu. Ö, 2014 yılında aileye denetim şartıyla verilirken, masrafları için de aileye aylık maaş bağlanmıştı.

Geçen aylarda denetime giden uzmanlar, aileye 'koruyucu aile' olma şartlarını yerine getiremediğini ifade etmiş ve Ö. Yavuz ailesinden alınarak Antalya'daki sevgi evine yerleştirilmişti. Yavuz çifti kızlarını yeniden almak için yetkililerden yardım istemişti.
Kaynak: AA