DEAŞ'tan Kaçan 17 Endonezyalı Ülkesine Dönüyor

Suriye’de terör örgütü DEAŞ’tan kaçmayı başaran 17 Endonezya vatandaşı ülkelerine geri dönüyor.

Endonezya Dışişleri Bakanlığına bağlı Endonezya Vatandaşlarının Haklarını Koruma Merkezi Müdürü Lalu Muhammed İkbal, Suriye’nin Rakka kentinde terör örgütü DEAŞ'tan kaçmayı başaran 17 Endonezyalının ülkeye geri getirileceğini söyledi.

Resmi haber ajansı Antara’da yer alan habere göre, konuyla ilgili açıklama yapan İkbal, 'DEAŞ’tan kaçan 17 Endonezyalının savaşçı olmadığını tespit ettik. Bu kişilerin DEAŞ’ın Rakka’daki kamplarında yaklaşık bir yıl kaldıklarını ancak erkeklerin örgüt için savaşmayı reddettikten sonra hücrelere atıldığı bilgisini aldık. Bölgedeki operasyonlar sonunda vatandaşlarımız bir şekilde kamplardan kaçmayı başarmışlar.' dedi.

Söz konusu kişilerin, iki yıl önce DEAŞ’a katılmak üzere ülkeden ayrıldığı, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu belirtildi.

Bölgedeki çatışmalar sonucu kontrolü kaybeden DEAŞ’tan kaçan ve kamplarda kalmaya başlayan 17 Endonezyalı yetkililere teslim edilirken, kısa süre içinde Endonezya’ya geri getirilmeleri bekleniyor.

Endonezyalı yetkililer, şimdiye kadar yaklaşık 600 Endonezyalının DEAŞ'a katılmak için Suriye'ye gittiğini, bazılarının çatışmalarda hayatını kaybettiğini, bazılarının ise örgütten kaçarak ülkeye geri döndüğünü açıklamıştı.

Kaynak: AA