Bursa'ya İkinci AMATEM

Bursa Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Görükle'de bulunan Dörtçelik Akıl ve Ruh Merkezine AMATEM birimi açılacak.

Bursa'da uyuşturucuyla mücadele kapsamında kente ikinci bir AMATEM birimi açılacak.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde uyuşturucuyla mücadelenin hızla devam ettiği bildirildi.

Uyuşturucuyla mücadelede Bursa Kamu Hastaneler Birliğinin de bağımlılara yönelik tedavilerinin acil eylem planı kapsamına aldığı belirtilerek, bu kapsamda birliğe bağlı Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Görükle'de bulunan Dörtçelik Akıl ve Ruh Merkezine AMATEM birimi açılacağı vurgulandı.

Yeni birimle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Bağımlılık Koordinatörü aynı zamanda Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Rabia Bilici ve Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın'ın Dörtçelik Akıl ve Ruh Merkezinde incelemelerde bulunduğu kaydedildi.

İncelemelerin ardından uyuşturucu ile mücadele ve yurt dışındaki uygulamalar hakkında sunum gerçekleştiren Doç. Dr. Bilici'nin, tüm bakanlıkların uyuşturucu ile mücadele ettiğini, bu çerçevede çatının Sağlık Bakanlığı olduğunu anlattığı ifade edildi.

Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Aşkın'ın ise bağımlılığın bir hastalık olduğunu, tedavi için mutlaka destek alınması gerektiğini belirterek, kısa sürede açılması planlanan 18 yatak kapasiteli AMATEM'de hem yatarak, hem de ayaktan tedavi hizmeti verileceğini kaydetti.

Kaynak: AA