Bolu'da FETÖ/PDY 'Çatı Davası'

Örgütün ildeki yapılanmasına ilişkin davada 26'sı firari, 58'i tutuklu 145 sanığın yargılanmasına devam edildi Terör örgütü üyeliğinden yargılanan 5 kişi tahliye edildi, bir kişinin tutuklanmasına karar verildi Duruşma sırasında mahkeme heyetine tepki gösteren bir kişi, gözaltına alındı.

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'çatı yapılanması'na ilişkin soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 26'sı firari, 58'i tutuklu 145 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bolu Adliyesi'ndeki mahkeme salonlarının yetersiz olması nedeniyle Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan Belediye Nikah Salonu'nda yapılan duruşmaya, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Örgüte ait evlerden sorumlu olduğu ve örgüte eleman kazandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Yusuf Ataoğlu, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Ataoğlu, örgütün gizli haberleşme uygulaması ByLock'u kullandığı iddialarını da reddederek, 'Sonu 32 63 ile biten ve bir süre kullandığım 22 63 ile biten hatlarımda ByLock tespit edildiği belirtiliyor. Her iki hattım için de ByLock indirmedim ve kullanmadım. Tespit çalışmalarının güvenilir olmadığını ve bu nedenle tutuklamaya delil olarak gösterilemeyeceğini düşünüyorum.' dedi.

'Cemaat evlerinden sorumlu olduğu' iddialarının da tamamen gerçek dışı olduğunu savunan Ataoğlu, 'Bu iddiaları kabul etmiyorum. Tanık A.D, eski Bolu valisi aracılıyla gardiyan sınavlarına müdahale ettiğimi, soruları kendisine verdiğimi söylemiş. İftiradır. Tutuksuz yargılanan Serkan Özmarka’nın bahsettiği plaketi almadım. Tutuklu sanık Ertuğrul Fatih Tıraş, cemaat adına para toplamak için çek topladığımı söylemiş. Her hangi bir bankaya çek vermedim. Kabul etmiyorum.' ifadesini kullandı.

Sanık ifadelerinin ardından, avukatların tahliye taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, ara karar verdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan 5'inin adli kontrol şartıyla serbest kalmasına, tutuksuz yargılanan Erhan Uyman'ın ise tutuklanmasına karar verdi.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Öte yandan, bazı sanık yakınları karara tepki gösterdi. Salonda bulunan polis ekipleri tarafından, tepki gösteren bir kişi gözaltına alındı.

- İddianameden

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 120 sayfalık iddianamede, firari sanıklar Adnan Daylan, Cuma Kartal, Suat Türkoğlu, Mustafa Çaka, Ahmet Çelebi ile tutuklu sanıklar Şevket Kahraman, Ali Osman Çelik ve Emin Sinoplu hakkında 'silahlı terör örgütü yöneticiliği' suçundan, 15 yıldan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, 137 sanık hakkında ise 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan, 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Kaynak: AA