Bingöl'de Zabıta Karakolu Açıldı

Bingöl Belediyesine devredilen eski Yenişehir Şehit Hayrullah Polat Polis Merkezi binası zabıta karakolu oldu.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, zor şartlar altında görev yapan zabıta ekiplerinin daha etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürebilmesi için karakol oluşturduklarını belirtti.

Zabıta ekiplerinin birçok olumsuzluğa rağmen değişik görev alanlarında vatandaşlara hizmet verdiğini hatırlatan Barakazi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Zabıta müdürlüğümüz de faaliyet gösteren 32 persolenimiz, belediye mücavir alanı içerisinde etkili bir şekilde görevini sürdürüyor. İlimizin düzeni, vatandaşlarımızın huzur ve sağlığını korumak amacıyla özverili bir şekilde çalışan zabıta memuru arkadaşlarımıza bütün toplumun destek olması gerekiyor. Belediyemizce alınan kararları, emir ve yasakları uygulamakla mükellef olan zabıta memuru arkadaşlarımız kentimizin evlatlarıdır. Onlara zorluk çıkarmak yerine, görev ve sorumluluklarını yerine getirmelerini sağlama noktasında yardımcı olmalıyız.'

Barakazi, kent genelinde kaldırım ve yol işgaline yönelik sürdürülen çalışmalara değinerek, bu konuda esnaf ve vatandaşlardan destek beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA