Batman'ı Sarsan Cinsel İstismar Olayında İddianame Hazırlandı

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 yaşındaki G.U. adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulmasıyla ilgili sürükleyen kuaför Y.Ç. adlı kadın ile K.T., E.E. ve M.A. isimli şahıslar hakkında açtığı soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma kapsamında 15 Nisan 2017’de G.U. isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla biri kadın 4 kişi hakkında açılan davanın iddianamesi hazırlandı. İddianamede sanıklara, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı. Sanıklara 16 yıla kadar hapis cezası istenirken G.U. adlı çocuğu cinsel istismara sürüklediği iddia edilen ve Batman’da bayan kuaförlüğü yapan kadına ise fuhuştan da dava açıldı. Cinsel istismara maruz kalan kız ise hala koruma altında tutuluyor.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan bilgilere göre, cinsel istismara maruz kalan G.U. adlı kız çocuğu geçen yıl evden kaçmış ve ailesi kayıp başvurusunda bulunmuştu. Kızın daha sonra bulunmasının ardından hastanede yapılan muayenede kızın cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıkmıştı. Kız çocuğunun verdiği ifade doğrultusunda soruşturma açılmış, soruşturma kapsamında başta G.U. adlı kız olmak üzere, küçük kızları cinsel istismara sürükleyen Y.Ç. adlı kadın ve çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 4 kişi tutuklanmıştı. Ayrıca iddianamede kefaletle serbest bırakılan herhangi bir şüphelinin de olmadığı belirtildi.
Kaynak: İHA