Batı Trakyalı Türk Belediye Başkanı, Mustafa Ak'ı Ziyaret Etti

Batı Trakya’nın üç Türk belediye başkanından birisi olan Kozlubekir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Batı Trakyalı Türk Belediye Başkanı, Mustafa Ak'ı Ziyaret Etti
Türk nüfusun yoğun olduğu Rodop iline bağlı Kozlubekir’in Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı makamında ziyaret etti. Konuğuna Keçiören’i tanıtıcı bilgiler veren Ak, görüşmenin ardından Ahmet’e Keçiören’in vizyon projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi’ni gezdirdi. Projede gelinen son aşamayı anlatan Ak, daha sonra Ahmet ile birlikte Keçiören 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti. Ak, konuk Belediye Başkanı Ahmet ile birlikte Kalaba Kent Meydanı’nda bulunan rengarenk “Keçiören” yazısı ve Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nin maskotları Gümüş ve Ihlamur’un önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ahmet, Kozlubekir’de gerçekleştirdikleri toplu sünnet törenine Keçiören Belediye Başkanı Ak tarafından verilen destek için teşekkür ettiklerini belirterek, “Sizi Kozlubekir’de ağırlamaktan büyük onur duyarız. Başarılı hizmetlerinizin devamını diliyorum” dedi.



“Milletimizin zaferini unutturmayacağız”

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Keçiören’de hiçbir çatışma olmamasına rağmen Keçiörenlilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak Ankara’daki bütün meydanlara koştuklarını ifade eden Ak, “Keçiören 15 Temmuz’da Türkiye’nin hem en fazla şehit veren hem de ilk şehidi veren ilçesi. 27 şehidimiz, 236 gazimiz var. Vatandaşlarımız tanklara, helikopter ateşine, mermilere gövdelerini siper ederek, hainlerin gerçekleştirmek istediği darbe girişimine karşı koydular. Vatan için canlarını veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Kendilerine düşen görevin 15 Temmuz’da milletin kazandığı zaferi gelecek nesillere anlatmak ve bu direnişi yaşatmak olduğunu ifade eden Başkan Ak, bu amaçla Keçiören’in aziz şehitlerinin fotoğraflarının ve isimlerinin yer aldığı anıtı inşa ettiklerini söyleyerek, “Rabbim inşallah bir daha tekrarını yaşatmasın. Biz birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi koruduğumuz sürece; iç ve dış hainler bozguna uğramaya mahkumdur” diye konuştu.

Kaynak: İHA