Akıncı masalı

Akıncı Üssü darbe girişiminin merkeziydi. 15 Temmuz gecesini orada geçiren isimler darbeye katıldıklarını inkar etti. O gece neden Akıncı’da olduklarını ise akıl almaz yalanlarla anlattı.

Akıncı masalı
Akıncı masalı
Akıncı Üssü davasında 9 numaralı sanık, eski Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı tuğamiral Ömer Faruk Harmancık'ın çapraz sorgusu tamamlandı. Harmancık, Akıncı Üssü'ne, üs komutanına haber vermeden İstanbul'a gitmek için geldiği yönündeki beyan verdi.

İstanbul'a gitmek için üste kendisine uçak ayarlamak istediğini belirten Harmancık, bu durumun hatırlatılması üzerine, "Yaptığımın eşeklik olduğunu söyledim" şeklinde savunma yaptı. Harmancık'ın bu savunması akıllara diğer sanıklarının, tam da darbenin olduğu saatlerde Akıncı Üssü'nde ne aradıkları sorusuna verdikleri cevapları akıllara getirdi. Darbeye katıldıklarını inkar eden ancak darbenin merkezi olan Akıncı Üssü'nde yakalanınca mantıklı açıklama yapamayan cuntacılar işte şu yalanları söyledi:.

Akıncı masalı

AKIN ÖZTÜRK: 'İstanbul'da olay günü bir arkadaşımın kızının düğünü vardı. O düğüne katılmam gerekiyordu, ben İstanbul'a gidemedim. İzmir'deki noter işlerim dolayısıyla gidemedim. İzmir'de saat 11.30 civarında noter işlerim bitti. 13.30 sıralarında askeri uçakla Ankara'ya gittim. Kızım lojmandaydı. Eşim de hasta olduğu için geceyi orada geçiremeye karar verdik. Torunlarımı özlemiştim. Onlarla vakit geçirmek istedim."

KEMAL BATMAZ: "Harun Biniş (Eski BTK çalışanı, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi FETÖ üyeleri arasında iletişim ağından sorumlu olduğu kişi) beni aramıştı. 'Ankara üzerinden geçeceksen bir miktar param var. Arsa bakalım, bana yardımcı ol' dedi. Onunla 16 Temmuz sabahı Çayyolu'nda buluştuk. Taksi ile Kazan'a gittik. Çayyolu'nda Harun ile görüşürken darbe teşebbüsünden haberim oldu. Kazan'da bizi jandarma çevirdi."

NURETTİN ORUÇ: Hayvancılık, hayvan kesimi ve törenlerde hayvan etlerinin pişirilmesine ilişkin belgesel çekecektim. Kazan da Ankara'ya çok yakın, hayvancılığı gelişmiş, dolayısıyla bunu şey yapalım istedik. Daha önce Cumhuriyet Lokantası vardı Kazan yolu üzerinde, proje oradan çıkmıştı. Darbeden haberim yoktu. 16 Temmuz sabahı 08.00'de belediye otobüsüyle Etlik'ten Ulus'a geldim. Buradan Kazan'a da yine belediye otobüsüyle geçtim. Kazan'da otostop yaparak çekimi yapacağım köyün yakınlarına ulaştım.

KUBİLAY SELÇUK:
5 Temmuz 2016'da eşiyle birlikte İstanbul Moda Deniz Kulübü'ndeki düğüne gitmeyi planlıyorduk. Ancak eşimin sıklıkla nükseden bel fıtığı bu faaliyete katılmamızı engelledi. Ankara'da yaşayan kardeşimle bir hafta sonu geçirebilmek için Ankara'ya gittim. Gelmişken oradaki bilgisayarlardan maillerime bakmak için Akıncı Üssü'ne gittim. Oradakileri de ziyaret etmek istedim. Ancak sürpriz yapmak için kimseye haber vermedi. Çat kapı gittim.

ÖMER FARUK HARMANCIK:
"İstanbul'a dönüş yapmak için Akıncı Üssü'ne gittim. Ulaştırma filosu 11. Filo. Ancak yerini bilmediğim için 143. Filo'ya gitmişim. Bir arkadaşı gördüm. Akıncı Üs komutanını göreceğimi düşünerek onlarla gittim. Üs komutanına, 'Beni gönder' diyecektim. Komutanı tanımıyordum ama bir amiral olarak üs komutanına rica ettiğimde beni kırmayacaklarını biliyordum.".