AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ Açıklaması

'Bizler ülkemiz için faydalı işler yapma konusunda uğraş verirken ne yazık ki birileri de boş durmuyor, Türkiye'mizi sürekli olarak bir yerlere şikayet etme noktasında bir takım eylemler içerisinde olduklarını görüyoruz' 'Bu ülkede güvenlik yok bu ülkeye turist gelmesin noktasında söylenecek sözlerin çok anlam ifade etmediğini ve millet nezdinde bir karşılığı olmadığını düşünüyorum'.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 'Bizler ülkemiz için faydalı işler yapma konusunda uğraş verirken ne yazık ki birileri de boş durmuyor, Türkiye'mizi sürekli olarak bir yerlere şikayet etme noktasında bir takım eylemler içerisinde olduklarını görüyoruz.' dedi.

Dağ, Evliya Çelebi Otelcilik ve Turizm Okulu Salonu'nda sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantıda, AK Parti'nin sahada yaptığı çalışmalarla ve sivil toplum kuruluşlarını dinleyerek bir sonuca gitmek suretiyle görevini en iyi şekilde yerine getirme gayretinde olduğunu ifade etti.

Adana'ya 15 Temmuz gecesi geldiğini belirten Dağ, 'Adana'nın benim için çok önemli bir yeri var. O hain gecede bir kardeşimizin nişanı vesilesiyle Adana'dan geçerken o hain girişimi öğrendik. Belki hayatımız boyunca unutmayacağımız o geceyi Adana'da yaşadık. Onun için Adana'nın hayatımda ayrı bir yeri oldu.' diye konuştu.

'Bizler ülkemiz için faydalı işler yapma konusunda uğraş verirken ne yazık ki birileri de boş durmuyor, Türkiye’mizi sürekli olarak bir yerlere şikayet etme noktasında bir takım eylemler içerisinde olduklarını görüyoruz.' değerlendirmesinde bulunan Dağ, şunları söyledi:

'15 Temmuz gibi bir badireyi milletimizle beraber atlatmışken böyle bir badirede dünyada aynı olay bir çok kez yaşatılmasına rağmen biz bu ülkede milletimizin ferasetiyle Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve hükmetimizin dik duruşuyla o badireyi, o sıkıntıyı atlatmışken ne yazık ki birileri verdiği demeçlerde ısrarlı bir şekilde bugüne kadarki gelen en hain darbe girişimi olmasına rağmen 15 Temmuz'u hiç ifade etmemeleri, ısrarla 20 Temmuz'dan bahseder noktada olmaları ve bu ülkeyi Avrupa'ya, batıya şikayet eder noktada olmaları manidar ve düşündürücü husustur.'

Hamza Dağ, bu ülkenin toprağında yetişmiş, suyunu içmiş, ekmeğini yemiş insanların yanlış düşünceler içinde bulunmalarının doğru bir davranış olmadığını vurgulayarak, 'Açıkçası böyle bir düşünce içinde olmaları çok da doğru değil. Çünkü bir kere bizim kendi açımızdan baktığımızda kendi içimizde birliği beraberliği öncelikle mili meselelerde sağlayabilir noktada olmamız lazım. Tabi ki hepimiz siyasi partiyiz bir mücadele ediyoruz, yarışa giriyoruz ve iktidar olmaya çalışıyoruz, demokrasi de bu zaten.' ifadelerini kullandı.

İktidar olmaya çalışırken mutlaka millete kendinizi anlatmak noktasında bir şeyler yapılmasını gerektiğinin altını çizen Dağ, şunları kaydetti:

'Seçime gireceğiz bir taraf galip çıkacak bir taraf da muhalefet görevi alacak ama bunu farklı şekle dönüştürüp nereden vurabilirim de bu iktidarı zayıflatabilirim düşüncesiyle hareket ettiğiniz zaman bu ülkeye ihanet etmiş oluyorsunuz. Bu ülkeye yanlış yapmış oluyorsunuz. Bu ülkeye vereceğiniz zarar iktidara değil bu ülkeye zarar verir. Eksiklikler daha yapılması gereken şeyler mutlaka muhalefet partisi tarafından söylenmesi lazım ama ötesine gidip bu ülkede güvenlik yok bu ülkeye turist gelmesin noktasında söylenecek sözlerin çok anlam ifade etmediğini ve millet nezdinde bir karşılığı olmadığını düşünüyorum. İnşallah da millet bugüne kadar bu konuya olumlu bir karşılık vermediği bundan sonra da olumlu bir karşılık vermeyecektir.'

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıya AK Parti Adana milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı ve Şükrü Erdinç, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ile sivil toplum kuruluşu başkanları ve üyeleri katıldı.

Kaynak: AA