Vali Sonel Açıklaması 'Terörün Üstesinden Geleceğiz, Alçaklara Fırsat Vermeyeceğiz'

TUNCELİ – Tunceli Valisi Tuncay Sonel, bölgede devletin tüm imkanları, güçleriyle, kahraman güvenlik güçleriyle terörün üstesinden geleceklerini söyleyerek, “Kentin güzelliklerini karartmak isteyen alçaklara fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Vali Sonel Açıklaması 'Terörün Üstesinden Geleceğiz, Alçaklara Fırsat Vermeyeceğiz'
Tunceli’nin Hozat ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından Cem Emir Parkı’nda 30 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi.

Şölende konuşan ve gittikleri yerlerde özellikle devletin şefkatini, sıcaklığını yöre insanına göstermeye çalıştıklarını aktaran Tunceli Valisi Tuncay Sonel, “Bu çok önemli. Devletimizin tüm birimleriyle Tunceli merkez ve 7 ilçesiyle halkımızın emrindeyiz. Çünkü sizler bizim için çok önemlisiniz. Kadınlarımız, vatandaşlarımız, amcalarımız, çocuklarımız bizim için çok önemli. Bizler birlik ve beraberliğimizi sağlar, birlik ve beraberliğimizden taviz vermezsek inşallah daha güçlü daha güzel olacağız” dedi.

“Alçaklara fırsat vermeyeceğiz"

Bölge genelinde yürütülen operasyonlara da değinen Vali Sonel, “Şunu herkes bilsin ki bölgede devletimiz tüm imkanları, güçleriyle, kahraman güvenlik güçleriyle bu terörün üstesinden geleceğiz. Çünkü bulunduğumuz coğrafya çok güzel bir memleket. Doğal güzelliği olan misafirperver insanları olan Munzur’u olan yurtdışında adete İsviçre’ye benzeyen mükemmel bir şehirde yaşıyoruz. Bu güzellikleri karartmak isteyen alçaklara biz fırsat vermeyiz. Hep beraber bu ülkenin kıymetini bilerek birlik ve beraberlik içinde çocuklarımız başta olmak üzere güzel insanlara, güzel şeyler bırakmak için buradayız” diye konuştu.



30 çocuk sünnet ettirildi

Yerel yönetim ve devletin işbirliği yapmasının önemine değinen Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, “Halkın temsilcileri olarak bizler yerel yöneticiler devlet mülki amirleriyle birlikte hizmette el ele verirsek hizmetin en kalitesini hem de en hızlısını getirmiş oluruz. Bunun her zaman örneklerini yaşadık" ifadelerini kullandı.

Şölen kapsamında 30 çocuğun sünnet edildiğini ifade eden Kaymakam Hüseyin Çam ise, “Yavrularımızın sevincine ortak olmak için toplandık. Çünkü bizler biliyoruz ki sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Yine üzüntüler ve kederler paylaşıldıkça azalır. İşte bu gün 30 tane evladımızın erkekliğe ilk adımları attıkları bu merasimde onlara unutamayacakları bir gün yaşatacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Müftü Vekili Dursun Şen dua etti. Vali Sonel ve protokol üyeleri tarafından çocuklara bisiklet hediye edildi. Şölene Vali Tuncay Sonel’in yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Hozat Kaymakamı Hüseyin Çam, Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Çetin Köklü, Tunceli Alay Komutanı Albay Tekin Aktemur, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, kurum amirleri, sünnet olan çocuklar, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA