Toplu Sözleşme Süreci

Büro Memurları Sendikası (BÜRO MEMUR-SEN) Mardin Şube Başkanı Unat, memurların maaş artışını belirleyecek ikinci toplu sözleşme görüşmelerinden üyelerini memnun edecek sonuçlarla ayrılmayı hedeflediklerini belirtti.

Unat, yaptığı yazılı açıklamada, hükümete birbirinin alternatifi 3 farklı teklif sunduklarını, teklifin kabul görülmesi halinde memur maaşlarının 2019 sonu itibariyle yüzde 41'in üzerinde artacağını ifade etti.

Unat, şunları kaydetti:

'MEMUR-SEN olarak oransal zam, refah payı ve enflasyon farkı taleplerimizle memurlarımızın beklentilerini yerine getirecek teklifle masaya oturuyoruz. 2018-2019 yıllarını kapsayacak sözleşmeden bazı isteklerimizi açıklamak gerekirse, dini bayramlarda bin 915 lira ikramiye, yeni evlenen memurlarımıza bir defaya mahsus 4 bin 878 lira evlilik yardımı, emeklilere 475 lira iyileştirme istiyoruz. Bu sözleşmede sadece maaş zammı taleplerimiz yok. Ayrıca koşulsuz olarak 4-B ve 4-C'de çalışan arkadaşlarımızın kadroya geçmesini talep ediyoruz.'

MEMUR-SEN olarak sözleşmenin en kısa sürede bitmesi için çalışacaklarını aktaran Unat, 'Toplu sözleşme süreci sonunda pazarlık masasından üyelerimizi memnun edecek sonuçlarla ayrılmayı hedefliyoruz.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA