Tarım Kredi Kooperatiflerinin İmara Açılan Arazisi Mahkemelik Oldu

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, Ankara’da bulunan ve üzerine konut, rezidans, AVM ve lüks otelin yapılması planlanan arazisi, imara açılınca mahkemelik oldu.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, Ankara’da Yenimahalle sınırları içerisinde bulunan ve üzerine konut, rezidans, AVM ve lüks otelin yapılması planlanan arazisi, imara açılınca mahkemelik oldu. 2013 yılında arsa payı karşılığı olarak Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından bir konsorsiyuma tarla olarak verilen 236 bin metrekarelik arazi şirket tarafından planlaması yapılıp imara açıldı. Tarla iken 20 milyon lira değer biçilen arazi, imara açıldıktan sonra 10 kat değerlendi. Arazinin değerlenmesi ve ardından inşaat projelerinin belediyeden onayı beklendiği bir dönemde sözleşmenin konsorsiyum ortağının haberi olmadan feshedilmesi dikkat çekti.

Proje kapsamında arazinin üzerine, bin 100 adet konut, 32 bin metrekare büyüklüğünde AVM, 10 bin metrekare büyüklüğünde rezidans, 50 bin metrekare büyüklüğünde cadde dükkanları, 165 yatak kapasiteli otel, özel okul ve 32 katlı ayrı bir rezidans inşa edilecekti. Tarım Kredi Kooperatifleri ile konsorsiyum arasında imzalanan arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi kapsamında da projenin yüzde 30’u Tarım Kredi Kooperatiflerinin yüzde 70’i ise konsorsiyum şirketlerinin olacaktı.

Proje kapsamında arazinin önce planlaması yapılarak imara açıldı. Arazinin imara açılmasıyla birlikte inşaat projelerinin belediyeden onaylanması bekleniyordu, ancak Kur İnşaat, konsorsiyum ortağı Yeni Avrupa Asya’ya haber vermeden Tarım Kredi Kooperatifleri ile 2013 yılında imzalanan sözleşmeyi feshetti.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin tekrar ihaleye çıkacağı iddiaları da gündeme gelirken, Tarım Kredi Kooperatifleri yetkililerinin, Yenimahalle’deki arazinin feshedilmesi ile ilgili soruları cevapsız bıraktığı belirtiliyor.
Kaynak: İHA