Sandıklı'dan Kısa Kısa

Türkiye'nin önemli patates üretim merkezlerinden Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde patates hasadı başladı.

2016 yılında 28 bin dekar alanda 150 bin ton rekolte sağlanan patatesin bu yıl 17 bin dekar alanda 300 bin ton rekoltenin bekleneceği bildirildi.

Geçen yıl tarlada 20 kuruşa satılan patates bu yıl ise 45 ile 55 kuruş arasında alıcı buluyor.

20 yıldır patates üretimi yapan Müslehiddin Kırkpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, patates fiyatlarının geçen yıllara nazaran bu yıl daha iyi seviyede olduğunu belirterek, 'Fiyatlar geçen yıllara nazaran bu yıl daha iyi ama yinede patates üreticisinin emeğini karşılamıyor. 10 yıl önce 70 kuruşa patates satmıştım.' diye konuştu.

- Sandıklı Belediyesine iki ödül verildi

Marka belediyeler dergisi ve akpartilibelediyeler.com haber sitesi tarafından düzenlenen Marka belediye ve Marka proje ödülleri kapsamında Sandıklı Belediyesi'ne 'Kent Meydanı Projesi' ile 'Modern Kentleşme ve Sosyal Belediyecilik' marka proje ödülleri verildiği bildirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Çöl, yaptığı yazılı açıklamada, Marka belediyeler dergisi ve akpartilibelediyeler.com tarafından düzenlenen 'Marka projeler, Marka belediyeler' ödül töreninin Ankara'da düzenlendiğini belirtti.

Sandıklı Belediyesi'nin törende 2 ödül aldığını ifade eden Çöl, 'Göreve geldiğimiz dönemden itibaren vatandaşlarımıza söz verdiğimiz bütün projeleri teker teker hayata geçiriyoruz. İlçemizin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan ve Sandıklı'nın kalbi sayılabilecek olan bir 'Kent Meydanı' inşa ettik. Kent Meydanını yaparken amacımız ilerleyen yıllarda marka kent olma yolundaki en büyük sorunu ortadan kaldırmaktı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA