İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy Açıklaması

''1725 Aralık sürecinde başlatılan mücadele ve arkasından gelen kararlı siyasi duruşla bugün emniyet teşkilatı Türk milletinin en rahat güvenebileceği, en rahat sırtını dayayabileceği bir teşkilat haline gelmiştir.'

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, ''17-25 Aralık sürecinde başlatılan mücadele ve arkasından gelen kararlı siyasi duruşla bugün emniyet teşkilatı Türk milletinin en rahat güvenebileceği, en rahat sırtını dayayabileceği bir teşkilat haline gelmiştir.'' dedi.

Ersoy, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile çeşitli programlara katılmak üzere Samsun'a geldi. Samsun Valisi Osman Kaymak'ı makamında ziyaret eden Ersoy ve Altınok, şehirdeki asayiş olayları hakkında bilgi aldı.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Ersoy, emniyet teşkilatının çok köklü ve güçlü bir yapısının bulunduğunu vurguladı. Ersoy, şunları söyledi:

'Çok güçlü olan emniyet teşkilatı yapısı içinde maalesef bir dönem elde ettikleri fırsatları çok iyi değerlendiren hainler güçlü bir yapılanma içine girmişlerdir. Ama 17-25 Aralık sürecinden itibaren başlatılan mücadele ve arkasından gelen kararlı siyasi duruşla bugün emniyet teşkilatı Türk milletinin en rahat güvenebileceği, en rahat sırtını dayayabileceği bir teşkilat haline gelmiştir. Halen aktif görev yapan hiçbir emniyet mensubunun FETÖ veya bir başka ihanet çetesiyle herhangi bir ilgisinin, iltisakının olabileceğini tahmin etmiyoruz, düşünmüyoruz. Bütün bu dikkatimize rağmen gözden kaçanlar, kripto olmayı başarabilenler olmuş mudur? Elbette bu her zaman mümkündür. Tespit edildikleri taktirde onlar için en ağır işlemler yapılacaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ama şu aşamada bizim bildiğimiz, tespit ettiğimiz, devletin tüm imkanları ile yaptığı çalışmalarla tespit ettiği tek bir FETÖ'cü olduğunu düşünmüyoruz.''

Vali Kaymak, ziyaret anısına Ersoy ve Altınok'a tablo hediye etti.
Kaynak: AA