Fatih'in Hayatını Anlatan Film Karacabey'de Çekilecek

Bursa’nın Karacabey ilçesi, geçtiğimiz aylarda Eskikaraağaç leylek köyünde bazı sahneleri çekilen sinema filminden sonra, şimdilerde Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alacak dizi için de plato oluyor.

Fatih'in Hayatını Anlatan Film Karacabey'de Çekilecek
O3 Medya tarafından yeni sezonda ekranda yer alması planlanan ve ünlü oyuncuların yer alacağı Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alacak dizi için Karacabey plato olacak. Ünlü dizilerin yönetmenliğini üstlenen Altan Dönmez, görüntü yönetmenleri, prodüksiyon ekibi ve senaristler Karacabey doğasında keşif turuna çıktı. Gelen ekip arasında dikkat çeken bir diğer isim ise at eğitimcisi İngiliz Jason White oldu. White, özellikle Harry Potter, Titanların Savaşı ve Da Vinci Şifresi gibi beyaz perdede unutulmazlar listesine adına yazan filmlerin kamera arkasında yer almış bir isim.

Karacabey Belediyesi tarafından desteklenen proje için yapılan keşfin ardından Karacabey’den memnun ayrılan set ekibi, dizinin özellikle savaş sahnelerinin önemli bir kısmını Karacabey’de çekmeyi planladıklarını ifade etti.

Ekibi ise doğa fotoğrafçısı ve belediye personeli Alper Tüydeş gezdirdi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Bizler bu tarz çalışmaları destekliyoruz. Beyaz perde sonuç itibariyle en etkili dikkat çekme yönetmenlerinden biri. Bu anlamda yapımcıların önüne adeta kırmızı halı seriyoruz. Ayrıca Ulubatlı Hasan gibi bir yiğidin doğduğu bu topraklarda, Fatih Sultan Mehmet’in canlandırılması da bizim için ayrı bir mutluluktur’’ dedi.

Kaynak: İHA