Duvar Boyasıyla Başladı, Ressam Oldu

Duvar boyasıyla başladığı resim sanatında her geçen gün kendini geliştiren elektronik eşya tamircisi ve söz yazarı, yaptığı resimlerle adından söz ettiriyor.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde elektronik eşya tamircisi bir kişi, duvar boyasıyla kendi tuvalini yaparak başladığı resim sanatında her geçen gün kendini daha da geliştirerek yaptığı resimlerle adından söz ettirir hale geldi.

Kırıkhanlı usta Yusuf Çolak (49), elektronik eşya tamirciliğinden arta kalan zamanda, ilkokul yıllarında merak saldığı resim yapma sanatına başladı.

Çolak, ilk etapta duvar boyalarını kullanarak kendi tuvalini çizdiğini belirtti.

Çolak, 'İlkokul yıllarında çok güzel resim çizerdim, öğretmenlerim ve arkadaşlarım çok beğenirdi. Daha sonraki yıllarda iş güç derken bu sanatla ilgilenemedim. Ancak yaklaşık 15 yıl önce içimdeki resim yapma merakı yeniden canlandı ve duvar boyalarını kullanarak kendi tuvalimi çizmeye başladım. Küçük yaştaki merakımın azalmadığını, daha da arttığını gördüm ve işten sonra boş vakitlerimde sürekli resim çizmeye başladım. Her geçen gün kendimi geliştirdim ve şu an yaptığım resimler hemen herkes tarafından beğeniliyor.' şeklinde konuştu.

Yaptığı resimlerin bazı sergilerde yer aldığını dile getiren Çolak, şu an kaliteli boya ve fırçalarla profesyonelce resimler yaptığını, zaman buldukça da söz yazdığını kaydetti.
Kaynak: AA