Balıkesir'de ''Yaşama Yol Ver'' Projesi

Balıkesir'de Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ''Yaşama yol ver'' sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında çocukları bilinçlendirme ve farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürlüğünce Balıkesir İmam Birgivi Camisi'nde gerçekleştirilen programda, çocuklara 112 Acil çağrı hattının nasıl kullanılacağı ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi verildi.

İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesir'de asılsız çağrıların yüzde 90'larda olduğunu belirtti.

112 Acil Servis hizmetlerinin Türkiye'nin her tarafında 24 saat aksamadan devam ettiğini hatırlatan Yılmaz, ''Bu hizmeti verirken de hızımızı arttırmayı planlıyoruz. 2015 yılının eylül ayında başlayan bu kampanyayla öncelikli asılsız çağrılarımızı yüzde 20 oranında azaltmayı ve ambulanslarımızın da siren seslerinin duyulduğunda veya tepe lambalarındaki ışığın yandığı görüldüğünde vatandaşlarımızın ambulansa yol verme konusunda duyarlılığını arttırmayı planlıyoruz. Bu kapsamda da en küçükten en büyüğe her yaş grubuna eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına devam ediyoruz.'' diye konuştu.

Yılmaz, Balıkesir'de konuyla ilgili 201 program düzenlendiğini aktararak, şöyle konuştu:

''109 bin vatandaşımıza da bire bir ulaşıldı. Bunun haricinde de kitlesel iletişim araçları yoluyla da vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam ediyoruz. Kışın 3 bin, Yazın ise 6 bin Acil Servis Çağrısı almaktayız. Bu çalışmalar ile başladığımız günden bu yana asılsız çağrılarımızı yüzde 20'nin de üzerinde azalttık. Ambulanslar ise olay yerine daha hızlı gitmeye başladı. Vatandaşlarımızın bize göstermiş olduğu duyarlılıktan ve siz basın mensuplarının bize vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.''

Balıkesir Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Servet Kocaöz ve Halk Sağlığı Müdürü Refik Budan'ın da katıldığı etkinlik sonunda çocuklara öğretici el kitabı ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA