Artvin'de Kamu Personeli İşaret Dili Öğreniyor

Artvin Valiliğince kamu kurumlarında çalışan personele işaret dili kursu veriliyor.

Gazi Ortaokulu'nda açılan kursta haftada 4 gün, 80 kamu çalışanına eski İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Serkan Vural tarafından Türk işaret dili öğretiliyor.

Vali Ömer Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işaret dili kursu ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki hizmet kalitesinin artacağını belirterek, 'Özellikle kamu kurumlarında başvuru, müracaat ve iş takibi noktasında zorlanan engelli vatandaşlarımızın bu eğitimle birlikte problemlerine çözüm bulacağımıza inanıyoruz.' dedi.

İşaret dili eğitimiyle Artvin'de kamu kurumlarında işi olan işitme engelli vatandaşlara yardımcı olabilmeyi amaçladıklarını ifade eden Doğanay, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İşaret dili, işitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurmak amacıyla kullandıkları el hareketi becerisi ve yüz mimiklerini de içeren görsel bir dildir. İşaret dili alfabesi ile başlayıp temel kelime ve dilbilgisi yapılarını öğreterek dersi alan kursiyerler işitme engellilerle işaret dili aracılığı ile iletişim kurmalarını sağlamak hedeflenmektedir. Bunun dışında sonsuz iletişim becerisi kazanmak veya geliştirmek isteyen herkese de önerilir.'

Doğanay, kursa yoğun talep olduğunu kaydederek, 'İlk kursumuz 1-3 Ağustos, ikinci kursumuz ise 14-19 Ağustos'ta uygulanacak. Kursa 80 kamu personeli katılıyor.' diye konuştu.

Kursun sonunda başarılı olanlara sertifika verileceğine işaret eden Doğanay, 'İşaret dili kursu 20 Ağustos'ta sona erecek. Kursiyerlerimiz Türk işaret dili ile kısa film çekimi, tiyatro gösterisi yapacak ve çeşitli şarkılar okuyacaklar.' dedi.

Kaynak: AA