Araştırmaya Göre Avustralya'da Üniversitelilerin Çoğu Cinsel Tacizden Şikayetçi

Avustralya İnsan Hakları Komisyonu, 2016'da Avustralya’daki üniversite öğrencilerinin yüzde 51’inin cinsel tacize uğradığını açıkladı.

Avustralya İnsan Hakları Komisyonu (AHRC) tarafından yürütülen bir araştırma, 2016'da Avustralya’daki üniversitelerde okuyan öğrencilerden yüzde 51’inin en az bir kez cinsel tacize uğradığını ortaya koydu.

AHRC’nin, ülkedeki 39 üniversitedeki 30 binden fazla öğrencinin katılımı ile hazırladığı‘‘Avustralya Üniversitelerinde Cinsel Saldırı ve Cinsel Taciz’’ başlıklı raporun sonuçları kurumun Sydney’deki merkezinde düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna duyuruldu.

Cinsiyet Ayrımcılığı Komisyon Üyesi Kate Jenkins, 2016'da Avustralya'daki üniversitelerde okuyan öğrencilerin yüzde 51’nin en az bir kez cinsel tacize uğradığını belirtti.

Öğrencilerden yüzde 6.9’unun 2015-2016 yıllarında en az bir kez cinsel saldırıya maruz kaldığının altını çizen Jenkins, raporun değişim için önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi.

Yıllardır kampüslerde yaşanan taciz olaylarından kurtulan ve onları savunanlardan birçok şey duyduklarını dile getiren Jenkins ‘‘Bugün ilk kez Avustralya'daki üniversitelerde sorunun yaygınlığı ve doğası hakkında istatistiksel açıdan önemli ulusal verilere sahibiz. Sadece üniversite öğrencileri arasında değil aynı zamanda bu davranışların raporlarını alan üniversite personelleri için de tutum değişikliği ve daha fazla farkındalık gerekir.’’ dedi.

Üniversitelerdeki cinsel saldırı ve taciz faillerinin büyük çoğunluğunun erkeklerden oluştuğunu ortaya koyan rapor, kadınların erkeklere oranla çok daha fazla tacize maruz kaldıklarını ortaya çıkardı.

Raporda ayrıntılı bir şekilde yer verilen cinsel taciz ve saldırıların üniversite kampüslerinin yanı sıra, toplu taşıma araçlarında, üniversitelere ait öğrenim yerleri, sosyal alanlar, kütüphaneler ve yerleşim yerlerinde meydana geldiği belirtildi.
Kaynak: AA