Adana'da 'Çocuk Çalıştayı' Yapıldı

Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği eşleştirme projesi olan 'Suça sürüklenen çocuk Adana atölye çalıştayı', Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ev sahipliğinde yapıldı.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü, Adana Göltepe Eğitim Tesislerinde düzenlenen çalıştay'ın açılışında yaptığı konuşmada, her ülkede ciddi bir sorun olan suça sürüklenen çocukların yarınlarını kazanabilme adına yapılan tüm çalışmaların hayati önem taşıdığını belirtti.

Bu kapsamda yapılan çalışmaların tüm kurumlarca işbirliği içinde yürütülmesi gerektiğini kaydeden Tülü, 'Bir şekilde suça sürüklenen, suçla tanışan çocukları korumamız, onları yeniden topluma kazandırmamız büyük önem taşıyor.' ifadelerini kullandı.

Tetkik Hakim Erhan Ulu da suça sürüklenen çocukların toplumla bütünleştirilmesi ve topluma uyumları aşamasında çalışma yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Ulu, 'Burada edinilen bilgiler, ilerleyen süreçte suça sürüklenen çocuklarla ilgili yapılacak çalışmalara ışık tutacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Hollandalı proje direktörleri Jos Ter Voert ve Michael Van Der Fan, Avrupa’da suça sürüklenen çocuklarla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin sunum yaptı.

Türkiye’deki mevcut 'Elektronik i̇zleme sisteminin' çocuklarda uygulama alanları ve etkileri üzerinde fikir alışverişinde bulunulan çalıştayda, ayrıca suça sürüklenen çocukların denetim ve takibinin suçtan uzak tutulması hususunda kurumlar arası işbirliği ve tedavi aşamasında yapılması gereken çalışmalar ayrıntılarıyla ele alındı.

Çalıştaya, Denetimli Serbestlik Müdürü Seydi Dağlı ile Çukurova Üniversitesi, ceza infaz kurumları, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve bu alanda çalışma yürüten kurumların temsilcileri ve yabancı uzmanlar katıldı.

Kaynak: AA